Кристоф Ловински няма да играе в “Левски”. Треньорското ръководство на "сините" се отказа да продължи пробите и през следващата седмица на французина. Централният защитник, който е юноша на Олимпик (Марсилия), и е почти двойник на прочутия Марсел Десаи, трябваше играе в предстоящата контролна среща на 5 септември срещу Монтана. Мачът е в паузата от първенството на "А" група заради световните квалификации на националния отбор срещу Италия и Армения.

Илиан Илиев обаче е преценил, че Ловински няма да му свърши работа и той ще бъде отпратен. За това намекна и изпълнителният директор на "Герена" Иво Тонев. В "Левски" търсят централен защитник, тъй като Димитър Везалов е контузен, а Сюлейман Диамутен е пред освобождаване от отбора. Така Илиан Илиев разполага единствено с Ромейн Ели и Станислав Ангелов в тази зона на състава си.
Според запознати Кристоф Ловински имал физически проблем и затова не му е бил предложен договор в Марсилия. Той бил считан за един от най-перспективните играчи в школата на клуба, но в край сметка бил освободен.

"Не знам защо не ми предложиха договор. Казаха ми, че конкуренцията била прекалено голяма и нямало да успея да се справя. Аз обаче не съм съгласен с това", обяснил Кристоф пред френско издание преди месеци.
Според медиите обаче истината била в неговото физическо състояние. Именно заради проблем с него марсилци са отказали да се обвържат с играча. Преди да акостира за тестове на "Герена" бранителят не успя да убеди в Нюкасъл и швейцарския Лозана.