Левски продължава да води с 2 точки на ЦСКА само 2 кръга преди края на шампионата. На "сините" предстои домакинство на Миньор (Перник) и гостуване на Пирин в Благоевград, а "армейците" имат гостуване на Литекс и домакинство на Локомотив (Мездра).

Левски се добра до минималната победа с 1:0 като гост на Славия в най-старото столично дерби. Автор на единственото попадение на стадиона в "Овча Купел" бе Зе Соарес. В 51-ата минута Дарко Тасевски се пребори с Митя Морац отляво, нахлу в пеналта, успя да преодолее и вратаря Йордан Господинов, след което отправи удар, топката се отби в гредата и Зе Соарес отблизо я довкара в мрежата на "белите".

ЦСКА победи с минималното 1:0 Локомотив (София) на Националния стадион "Васил Левски". Защитникът на "железничарите" Георги Марков си отбеляза автогол още в 6-ата минута, а това бе първи успех на "червените" след двете поредни загуби от Левски (0:2) и Черно море (0:1). В 44-ата минута съдията Георги Игнатов изгони Иван Пасков от Локо (Сф) за втори жълт и съответно червен картон, а на влизане в тунела фен на "червените" удари с юмрук в главата бранителя на "червено-черните". Заради това невъздържано поведение на ултраса нищо чудно от БФС отново да накажат ЦСКА. В даденото продължение на двубоя реферът изгони и Йордан Минев от състава на "армейците".

ЦСКА започна много по-добре и в 6-ата минута Саидходжа влезе в наказателното поле, отправи удар към вратата и Георги Марков засече топката в собствената си врата. В 17-ата минута Руи Мигел тресна гредата зад Галев, а при последвалата добавка младият Александър Тонев не успя да удвои. В 29-ата минута Виктор Шпишич направи страхотен пропуск, след като остана сам срещу вратаря на ЦСКА Иво Петров, но фалцира прекалено силно топката и тя мина покрай десния страничен стълб. В 40-ата минута Шпишич стреля с глава и уцели гредата зад стража на "червените". В 44-ата минута Иван Пасков фаулира в гръб Руи Мигел и съдията Георги Игнатов му показа втори жълт и съответно червен картон. На излизане от терена фен от трибуните влезе в словесна престрелка с Пасков, след което се протегна между мрежата и удари бранителя на Локо (Сф).

През второто полувреме темпото на игра спадна значително. В 54-ата минута "червено-черните" искаха дузпа за падане на Балдовалиев в наказателното поле след съприкосновение с Павел Виданов, но съдията Игнатов не посочи бялата точка. До края на двубоя играчите на Локо (Сф) имаха превес и на няколко пъти Камбуров и Балдовалиев имаха шансове, но не успяха да изравнят. В 79-ата минута дори Данчо Тодоров изчисти от голлинията. В даденото от съдията продължение на двубоя Йордан Минев също пое преждевременно към съблекалните за втори жълт и съответно червен картон. /БЛИЦ

"А" ГРУПА - 28 КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ:

СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 0:1
0:1 Зе Соарес (51)
Срещата по минути - ТУК!

ЦСКА - ЛОКО (Сф) 1:0
1:0 Георги Марков (6-автогол)
Срещата по минути - ТУК!


СПАРТАК (Вн) - ЧЕРНО МОРЕ 0:1
0:1 Георги Какалов (64)

ЛОКО (Пд) - ВИХРЕН 0:1
0:1 Уго Сантош (63)

СЛИВЕН - ЛИТЕКС 2:2
0:1 Шандор Дюри (3)
1:1 Мирослав Миндев (9)
1:2 Станислав Манолев (18)
2:2 Мирослав Миндев (83)

БЕЛАСИЦА - ЛОКО (Мз) 1:3
0:1 Абудрамае Бамба (35)
0:2 Абудрамае Бамба (52)
1:2 Иван Сертич (63)
1:3 Абудрамае Бамба (73)


ПИРИН (Бл) - БОТЕВ (Пд) 0:3
0:1 Николай Манчев (8)
0:2 Тодор Тимонов (69)
0:3 Тодор Тимонов (90+2)

МИНЬОР (Пк) - ЧЕРНОМОРЕЦ 1:0
1:0 Петър Петров (60)

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ В "А" ГРУПА