Бразилският защитник на ЦСКА Фелипе Машадо вече не е играч на клуба. 25-годишният южноамериканец показва неубедителни игри през целия настоящ сезон, като чашата на търпение на Любослав Пенев е преляла след последните изяви на бранителя - при загубите от Левски (0:2) и Черно море (0:1). Пенев е обявил на играча, че няма да разчита на него от сега нататък и Машадо е преценил, че е по-добре да напусне отбора два кръга пред края на първенството, съобщава сайтът "Спортал". Вчера футболистът се е срещнал с ръководството на ЦСКА и двете страни са прекратили договора по между им по взаимно съгласие.

Истинска инвазия от нови футболисти очаква ЦСКА през лятото, пише в днешния си брой в. "Тема Спорт". Причината е, че ръководството на клуба иска да подмени тотално отбора, като същевременно трябва попълненията да са с класа над сегашните играчи. За целта, задгранични мениджъри вече работят по селекцията на "червените" и дори имат конкретни предложения. Агентите са предложили на шампионите двама грузински национала, които трябва да заздравят защитата и халфовата линия. Отделно, в почти всички континенти ЦСКА ще има свои представители, които трябва да са набелязали хора за трансфер до края на юни.

От българското първенство пък ще бъдат привлечени поне четирима футболисти. Собствениците от "Титан"  вече са декларирали готовност да покрият изискванията на старши треньора Любослав Пенев, но сумите за всяко едно от новите попълненияот чужбина не бива да надхвърлят половин милион евро. Днес, след дербито с Локомотив (София), ръководството на ЦСКА ще се събере на поредна среща, на която ще бъдат разисквани именно въпросите по лятната селекция./БЛИЦ