ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Прогнозите на Станислав Станков и Дичо за резултата от мача в играта Букмейкър БЛИЦ - ТУК!

Левски спечели с 1:0 гостуването на Хебър от 23-ия кръг на Efbet Лига и постигна петата си поредна победа в първенството. В 74-ата минута Фабио Лима вкара страхотен гол с мощен далечен изстрел, като топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата на пазилия отлично до този момент Петър Дебърлиев. 

Преди това попадение на Ангел Бастунов след асистенция на Атанас Кабов беше отменено заради засада на втория. 

Левски събра 44 точки и продължава да е на четвъртото място, изоствайки с 4 от ЦСКА. Хебър е на 13-ата позиция с 23 т. Припомняме, че отборът на Любослав Пенев елиминира Левски от 1/8-финалите за Купата на България след 2:1 с голове на Ангел Бастунов и Атанас Кабов. Тази вечер обаче радостта е за "сините". 

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Футболистите на Николай Костов упражниха натиск в началото. След разбъркване в наказателното поле на домакините преминалият от Хебър в Левски тази зима Карлос Охене стрела, изпращайки топката на напречната греда на вратата на Петър Дебърлиев.

В 11-ата минута и Ел Джемили пробва мерника си, стражът на пазарджиклии се намеси и изби в корнер, от който не последва опасност. Последваха пропуски на Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков, а в 39-ата минута Ван дер Каап застраши Дебърлиев с мощен изстел от 30-ина метра, избит от вратаря.

Секунди след това столичани поискаха дузпа за фаул на Стилиян Тисовски срещу Фабио Лима. Съдията Драгомир Драганов остана безмълвен и не се подлъга от падането на бразилеца в наказателното поле, след като съприкосновението му с играча на Хебър беше извън него. Ситуацията бе прегледана от ВАР-съдиите, но не настъпи промяна в решението на главния рефер и почивката дойде при 0:0.

"Сините" започнаха с натиск и второто полувреме. В 51-ата минута Дебърлиев отново трябваше да се намесва след удар на Марин Петков.

В 58-ата минута домакините се зарадваха, повеждайки в резултата. Току-що влезлият Атанас Кабов получи топката на десния фланг, напредна и върна към непокрития в наказателното поле на Левски Ангел Бастунов, който реализира. В ситуацията обаче се оказа, че е имало засада на Кабов и попадението бе отменено след преглед с ВАР. 

Секунди след това Левски можеше да поведе. Рикардиньо тръгна с топката успоредно на голлинията, мина през бранител и стреля, но покрай гредата.В 69-ата минута бразилският нападател на гостите бе близо до куриозен гол. Галчев центрира добре към Кристиян Димитров, който не успя да стреля, а вече падналия Рикардиньо пробва да добута топката с глава, но не успя. 

В 73-ата минута Хебър при една от редките си атаки можеше да вкара гол. Бастунов получи пас-близнак като при отменения гол, но отдясно и този път стреля неточно.

В ответната атака Фабио Лима откри за Левски с майсторско изпълнение. Резервата Патрик Мислович подаде към бразилеца, който с фантастичен далечен изстрел откри - 0:1. Топката се отби и в напречната греда преди да влезе във вратата на Дебърлиев.

До края не падна нов гол. В добавеното време за втори път "сините" искаха дузпа, този път за препъване на Асен Чандъров, но Драганов не уважи претенциите им. 

Лошата новина бе контузията, която получи Илиян Стефанов и се наложи да бъде изнесен на носилка. Халфът на Левски получи травма в коляното на десния крак.

ХЕБЪР - ЛЕВСКИ 0:1
0:1 Фабио Лима (74)


По-важното от мача по минути:
1 - Начало на двубоя.
11 - Ел Джемили центрира остро, Петър Дебърлиев се намеси отлично.
15 - Удар на Патрик-Габриел Галчев, топката прелетя над вратата на Хебър.
21 - Марин Петков стреля от движение, но покрай целта. 
39  Далечен изстрел на Ван дер Каап, Петър Дебърлиев изби топката.
40  Левски поиска дузпа за нарушение на Тисовски срещу Фабио Лима, съдията Драгомир Драганов остана безмълвен.
41  Ситуацията бе прегледана от ВАР-съдиите. Тисовски задържа Лима извън наказателното поле на Хебър, но бразилецът се строполи в него. В крайна сметка претенциите на столичани не бяха уважени. 
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+3 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
51  Дебърлиев с нова отлична намеса, този път след удар на Марин Петков.
59   Отменен гол! Ангел Бастунов се разписа след асистенция на Атанас Кабов и домакините започнаха да се радват. След преглед с ВАР обаче попадението беше отменено заради засада на резервата на Хебър. Кабов нахлу на скорост отдясно и поднесе топката на Бастунов, който я изпрати във вратата на Пламен Андреев, но радостта на пазарджиклии трая само няколко секунди. 
68 - Кабов отново центрира към Бастунов, който засече с глава, Ван дер Каап блокира.
74  ГОЛ! Фабио Лима даде преднина на Левски от 1:0 със страхотно попадение. Бразилецът получи пас от резервата Патрик Мислович, обърна се към вратата на Хебър и стреля мощно с левия крак, топката се отби в напречната греда и тупна зад голлинията, попадайки в мрежата на Дебърлиев.
90  Илиян Стефанов получава медицинска помощ заради проблем с коляното на десния му крак. Халфът на Левски се контузи при опит да отнеме топката от противник.
90 - Добавеното време е 6 минути.
90+1 Стефанов е заменен принудително от Хоакин Фернандес.
90+2  Левски отново с претенции за дузпа. Гостите поискаха нарушение на Георги Вълчев срещу Асен Чандъров. Съдията Драганов е безмълвен.
90+7 - Край на мача. Левски победи Хебър с 1:0. 


ХЕБЪР: 1.Петър Дебърлиев (к), 43. Жоао Сеско (46  5.Шейх Диаманка), 7. Георги Вълчев, 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин, 99. Георги Каракашев  (89  8.Красиан Колев), 84. Стилиян Тисовски (46  75. Йохан Н`зи), 13. Архан Исуф, 10. Ангел Бастунов, 9. Николас Пенев (58  11.Атанас Кабов), 17. Марк-Емилио Папазов (58  14.Oлексий Збун)
Резерви: 32. Боян Загорски, 88. Мартин Янков, 5. Шейх Диаманка, 8. Красиан Колев, 11. Атанас Кабов, 14. Олексий Збун, 18. Иван Дишков, 21. Божидар Пенчев, 75. Йохан Н`зи
Треньор: Любослав Пенев


ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев, 33. Хосе Кордоба (к), 50. Кристиан Димитров  (70  23. Патрик Мислович), 5. Келиан ван дер Каап, 22. Патрик-Габриел Галчев, 10. Асен Митков (70  97.Асими Фадига), 8. Карлос Охене , 88. Марин Петков, 11. Джавад Ел Джемили, 7. Фабио Лима  (90+2  20.Асен Чандъров), 9. Рикардиньо (70  14.Илиян Стефанов  (90+1  24. Хоакин Фернандес)
Резерви: 13. Николай Михайлов, 4. Виктор Любенов, 14. Илиян Стефанов, 19. Билал Бари, 20. Асен Чандъров, 23. Патрик Мислович, 24. Хоакин Фернандес, 97. Асими Фадига
Треньор: Николай Костов

Пазарджик, стадион „Георги Бенковски“ 
Съдия: Драгомир Драганов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,  - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!