Левски е на загуба с над 2 милиона лева за 2008 година. Това съобщи финансовият директор на клуба Константин Баждеков след края на Общото събрание на акционерите. На форума не се яви босът Тодор Батков.

"За съжаление, за първи път от десет години насам, клубът е на загуба и за 2008 тя е в размер на 2 374 000 лева", заяви Баждеков.

Длъжностните лица, присъстващи на брифинга, не успяха да уточнят пред събралите се журналисти каква е истината за мнимия трансфер на Дарко Тасевски, Зе Соарес, Живко Миланов и Юсуф Рабех, като Баждеков заяви, че на никой в клуба не му е лесно в момента.

"Когато имаме някаква яснота, ще ви я съобщим", каза финансовият директор.

Той потвърди думите на Тодор Батков от вчера и също заяви, че Георги Иванов има пълната власт в Левски. "На Георги е дадена абсолютната власт в спортната част, да взима решения свързани с отбора. Никой няма да му се бърка, единствено той ще има правото да взима всички решения със спортната част и Детско-юношеската школа", каза Баждеков.

На събранието на акционерите не се появи и спряганият за нов акционер в Левски Иван Мачев, за когото се появиха информации, че е закупил 30% от клуба.

"Само г-н Батков може да разкрие нещо по въпроса за смяната на собствеността на клуба или определен процент акции. Засега той не е продал и една от своите акции, но е възможно да преговаря за тях. Това знае само той", заяви още Баждеков. /БЛИЦ