ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Вижте прогнозите на DJ Теди Джорджо и Ники Александров за крайния резултат от мача! 

Левски победи много трудно с 1:0 Черно море в интригуващ мач от 14-ия кръг на Efbet Лига. Испанецът Джавад Ел Джемили се превърна в герой за "сините" тази вечер. 21-годишното крило се разписа в 57-ата минута и това се оказа достатъчно на тима на Николай Костов да спечели. 

Задачата на Черно море се утежни доста, след като още в 22-ата минута Влатко Дробаров беше изгонен с червен картон заради груб фаул срещу Ел Джемили.

Загубата е първа за "моряците" от началото на шампионата. Отборът на Илиан Илиев, който е сред вариантите за нов национален селекционер, имаше шанс да оглави класирането днес, но не се възползва от грешката на лидера Локомотив (Пловдив). "Смърфовете" в петък загубиха у дома с 1:2 от Берое. Варненци са втори с 29 точки - с една по-малко от Локо (Пд). ЦСКА е трети с 28, а Левски е четвърти с 26. "Армейците" и "сините" са с мач по-малко от първите два тима в челото на Efbet Лига. 

Сектор "Б" на "Герена" остана празен тази вечер поради наказанието на "сините" след вечното дерби с ЦСКА (1:1)

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Николай Костов направи няколко промени за домакинството на Черно море. Както БЛИЦ първи съобщи преди дни, на вратата се завръща Николай Михайлов35-годишният страж зае мястото на Пламен Андреев, който остана извън групата за двубоя с "моряците". Донякъде изненадващо на пейката останаха Андриан Краев, Кристиан Димитров и Рикардиньо. Голмайсторът на Черно море Атанас Илиев също бе резерва, като се появи в игра в заключителните минути. 

Първата интересна ситуация в мача беше в осмата минута. Иван Дюлгеров излезе извън наказателното поле в опит да изчисти топката, тя се отби в тялото на негов съотборник, след което Роналдо я насочи към опразнената врата, но твърде слабо и вратарят поправи грешката си, улавяйки я. Малко по-късно бразилецът шутира, стражът на варненци беше на мястото си. 

В 22-ата минута Черно море остана с човек по-малко на терена. Защитникът от Северна Македония Влатко Дробаров бе изгонен за грубо нарушение срещу Джавад Ел Джемили, който напредваше опасно срещу Дюлгеров. Съдията Никола Попов показа жълт картон на бранителя на гостите, но след намесата на ВАР промени решението си и му вдигна директен червен картон, отменяйки първото си решение.

Веднага след това Брено Тейшейра отправи удар, който Николай Михайлов. Домакините, вече с човек повече, грешаха доста и не създаваха опасности за защитата на "моряците". 

В началото на второто полувреме Николай Костов извади Фадига и пусна Рикардиньо, засилвайки нападателната мощ. Ел Джемили още в първите секунди пробва рефлекса на Дюлгеров, а при добавката гостите изчистиха топката. Хубав удар на испанеца от над 20 метра премина на сантиметри от лявата греда в 50-ата минута.

В 57-ата най-опасният играч на Левски днес - Ел Джемили, откри резултата. Бързоногото крило напредна на скорост към вратата на Черно море и стреля от границата на наказателното поле. Националът Иван Дюлгеров докосна топката с върха на пръстите си, тя се отби в напречната греда и се озова в мрежата му - 1:0.

Илиан Илиев и гостите пък имаха претенции към Никола Попов за нарушение срещу Брено Тейшейра преди атаката за попадението, започната от Хосе Кордоба.

Десетина минути по-късно Уелтън изрази желание да получи дузпа. Бразилецът претендираше за фаул на национала Виктор Попов, съдията Попов не се подлъга. До края двата отбора имаха по още няколко положения, но нов гол не падна и Левски спечели с 1:0. Така "сините" във втори пореден мач на "Герена" успяха да победят Черно море.

Следващият мач на Левски е гостуване на Берое - на 27 октомври (петък) от 19:00 часа. Черно море пък ще приеме Пирин (Благоевград) ден по-рано - на 26 октомври (четвъртък) от 15:00 часа.  

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0
1:0 Джавад Ел Джемили (57)

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
8  Националът Иван Дюлгеров сгреши, но за негов късмет не се оказа фатално. Вратарят на Черно море излезе извън наказателното си поле в опит да изчисти топката, но тя се отби в тялото на негов съотборник, след което Роналдо я насочи към опразнената врата, но твърде слабо и вратарят поправи грешката си, улавяйки я.
18 Жълт картон за Влатко Дробаров. Бранителят на Черно море фаулира и свали на земята Джавад Ел Джемили, който се откъсваше опасно към вратата на варненци. 
21  Никола Попов ще гледа ситуацията с ВАР и е възможно да изгони Дробаров.
22   Никола Попов отмени жълтия картон и изгони Дробаров с директен червен картон.
41 - Извеждащо подаване на Ел Джемили към Фадига, който обаче не успя да догони топката, Дюлгеров я улови. 
45 - Добавеното време е 4 минути.
45+5 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Николай Костов вкара Рикардиньо в игра, Фадига е сменен.
50 - Далечен изстрел на Ел Джемили, топката премина на сантиметри покрай дясната греда на вратата на гостите.
57  ГОЛ! 1:0 за Левски след попадение на Джавад Ел Джемили. Бързоногото крило напредна на скорост към вратата на Черно море и стреля от границата на наказателното поле. Иван Дюлгеров докосна топката с върха на пръстите си, тя се отби в напречната греда и се озова в мрежата му. 
61 - Брено изпълни пряк свободен удар, мощният му изстрел срещна гърдите на Асен Митков, който падна на земята, а секунди по-късно се изправи на крака и продължи участие.
68  Претенции на "сините" за дузпа - Уелтън падна в наказателното поле, след като беше притиснат от Виктор Попов. Съдията Никола Попов посочи играта да бъде подновена с изпълнение на аут от Иван Дюлгеров. 
71 - Стражът на варненци изби топката в ъглов удар след изстрел на Дарлан. 
74 - Силен изстрел на Брено, топката прелетя над вратата на Николай Михайлов.
75  Николай Костов пусна Асен Чандъров и Марин Петков, извадените са Роналдо и Ел Джемили. 
75 Илиан Илиев замени Брено с Исмаил Иса.
76  Шанс за "сините" - Цунами пусна към Уелтън пред Иван Дюлгеров, който обаче внимаваше, застана на пътя на топката и блокира удара на бразилецa.  
87  Жълт картон за Хосе Кордоба за груб фаул. 
90  Жълт картон и за Виктор Попов, който извърши нарушение срещу Уелтън.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+5 - Край на мача. Левски успя да победи Черно море с 1:0.

Левски София
ЛЕВСКИ: 13.Николай  Михайлов (к), 2.Жереми Петрис , 5.Келиан Ван Дер Каап, 6.Цунами, 33.Хосе Кордоба , 97.Асими Фадига (46  9.Рикардиньо), 10.Асен Митков, 11.Джавад Ел Джемили  (75  20.Асен Чандъров), 17.Уелтън, 7.Роналдо (75  88.Марин Петков), 37.Дарлан (85  50.Кристиан Димитров) 
Резерви: 99.Иван Андонов, 8.Андриан Краев, 9.Рикардиньо, 14.Илиян Стефанов, 16.Преслав Бачев, 20.Асен Чандъров, 22.Патрик-Габриел Галчев, 50.Кристиан Димитров, 88.Марин Петков
Tреньор: Николай Костов

Черно море
ЧЕРНО МОРЕ: 25.Иван Дюлгеров, 3.Живко Атанасов, 28.Влатко Дробаров , 6.Виктор Попов , 2.Цветомир Панов, 27.Даниел Димов (к), 5.Пабло Гарсия (81  35.Арлинд Дакай), 71.Васил Панайотов, 17.Мартин Милушев (69  10.Велислав Василев), 23.Едгар Пашеко (81  9.Атанас Илиев), 7.Брено Тейшейра (75  86.Исмаил Иса)
Резерви: 84.Християн Славков, 35.Арлинд Дакай, 9.Атанас Илиев, 10.Велислав Василев, 86.Исмаил Иса, 32.Мартин Дичев, 33.Мишаел Алвес, 39.Николай Златев, 4.Росен Стефанов
Треньор: Илиан Илиев

София, стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов"
Съдия: Никола Попов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР