Tреньорът на Левски Николай Костов коментира победата с 1:0 срещу Черно море в срещата от 14-ия кръг. Специалистът подчерта, че „сините“ разполагат с прекрасни футболисти и публика, а сектор „Б“ е липсвал. Както вече стана ясно, трибуната с най-горещите запалянковци на Левски остана празна тази вечер поради наказанието, наложено на клуба след инцидентите по време на вечното дерби с ЦСКА (1:1).

"Трудно побеждаваме на наш терен с изключение на един-два пъти от началото на сезона. Нека отчетем добрата игра на Черно море в защита. Въпреки че останаха с 10 играчи, се представиха добре", каза Костов.

"Направихме ротации заради Краев, който се разболя вчера. Това донякъде може би е оказало психологическо разстройство на някои от нашите играчи. Първите 20 минути имаше много добър футбол. Стана много добър мач. След червения картон психологията се промени. Ние бяхме готови да бъдем пресирани високо. Започнахме да се адаптираме. След червения картон се получи отпускане или пренастройване. Контролирахме играта изцяло. Не дадохме много шансове на Черно море, въпреки че имат много добри и бързи нападатели", продължи той.

"Беше важно да победим. Това оказа влияние и имаше нервност. Представихме се достойно, победихме. Имаме прекрасни играчи и публика. Сектор "Б" липсваше. Надявам се да станем по-добри. Имаме млади играчи, които са неустойчиви в някои моменти, но се развиваме“, каза Костов.

"Ключовото беше, че нямаме централен нападател. Играхме по нашите изисквания. За да вкараме централен нападател, трябваше да изкараме някой от нелошо представящите се футболисти. Рикардиньо влезе, не успя да се изяви, но имаше ангажираност към централните им защитници“, обясни още треньорът на "сините". 

"Нека за трансферния пазар да не говорим, тъй като е много рано", добави Костов. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига