Изпълнителният директор на Левски Павел Колев участва в първата официална пресконференция на Ивайло Петков като спортен директор на „сините“. Колев направи любопитни разкрития относно интерес към двама национали и относно трансферната политика на клуба в предишните години.

„Искам ясно да заявя, че Левски има интерес към Тодор Неделев и Кристиян Димитров. Водени са разговори, но на този етап няма нищо конкретно. Нормално е да искаме най-добрите футболисти в България. Номер осем е свободен в Левски и на този пост търсим играчи. Не очаквайте, че още утре ще успеем да привлечем Неделев и Димитров. Това няма как да се случи. Ще бъде много трудно. Минаха времената, когато грандовете взимаха лесно играчи", заяви Колев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Желанието ни е да направим сериозни промени. През последните 10 години Левски е взел 200 играчи. Само 7 от тези футболисти са напуснали клуба с трансферна сума. Това ще ви даде ясен отговор как е правена трансферната политика и защо Левски се намира в подобно състояние. Грешки се допускат, но ние се стараем да ги намалим до минимум", добави изпълнителният директор на "сините".

"В Ивайло Петков намерих съмишленик. Смятам, че в структурата на един клуб е задължително да има спортен директор. Тази позиция е изключително важна и много трудна. Прекарваме много често дните и вечерите с Ивайло Петков в офисите. Работата е много тежка. За мен е много по-лесно да мисля само за развитието на футболния клуб. Направиха се доста сериозни промени в школата, но най-важното, което се случва, е инвестициите в инфраструктурата. Нещата се движат в правилна посока", добави той.

"Аз се чувствам много спокоен, след като Ивайло Петков дойде в клуба. Смятам, че той ще се развива заедно с Левски, а това е важно. Най-много ми харесва, че мислим в една посока за трансферната политика на клуба. Не очаквате от мен да говоря всяка седмица. Не ми е такава функцията. Смятам, че е негова работа да коментира представянето на отбора след всеки мач, ако реши да го прави“, обяви Павел Колев.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020