Левски спечели турнира Берое Къп 2016 за деца, родени през 2002 година, по повод на празненствата по отбелязването на 100-годишния юбилей на клуба от Стара Загора. Специалната надпревара се проведе вчера и днес на спортната база „Берое“, а на финала талантите на "сините" ликуваха с 5:4 при дузпите след 2:2 в редовното време.

Сблъсъкът за трофея се игра на стадион "Берое" и беше повторение на финала за Купата на БФС при същите набори, състоял се преди седмица в Пловдив. Тогава отново Левски победи (3:1).

Мачът днес се отличи с повече динамика и множество положения пред двете врати. Въпреки това през първото полувреме на стадиона под Аязмото попадение така и не падна и двата състава подновиха играта след почивката при нулево равенство.

Три минути след подновяването на играта Никола Маринов бе изведен чудесно в коридор, оставайки очи в очи със стража на гостите, отразил удара, но впоследствие топката попадна в Христо Христов, който от непосредствена близост откри резултата – 1:0.

В 41-ата минута центрирана в наказателното поле топка бе засечена с глава от Радослав Гайдев и влезе в мрежата на „беройци“ за 1:1.

Равенството в резултата обаче продължи само две минути, след като Никола Маринов бе изведен зад отбраната на гостите и с премерен изстрел порази целта на Левски за 2:1. В 52-ата минута от неразбирателство в защитата на Берое се възползва Богдан Костов, който от непосредствена близост прати топката в мрежата за 2:2.

Първи дузпите точни за Левски бяха всички изпълнители – Хари Денков, Мартин Петков, Стефан Стефанов, Владимир Сиромахов и Радослав Гайдев, а младите „беройци“ отбелязоха четири от петте удара от бялата точка чрез Пламен Пенев, Никола Маринов, Виктор Ангелов и Ивайло Христов, а последният удар бе пропуснат от Божидар Пенчев.

Талантите на Левски получиха купата от заместник-кмета на Община Стара Загора Красимира Чахова, а останалите участници в турнира наградиха Станимир Стойчев, общински съветник, Иван Гаджев, треньор в детско-юношеската школа, и Ваня Джаферович, маркетинг директор на Берое.

Турнирът беше организиран със съдействието на РЕФАН – парфюмерия и козметика.

По-рано през деня сръбският Напредак надделя на Шериф с 4:3 след изпълнение на дузпи и се награди с бронзовите отличия, а със същия резултат, отново след 11-метрови удари, Етър победи Славия в спора за петото място, като и двата двубоя завършиха при нулево равенство в редовното време.

Индивидуални отличия:
голмайстор на турнира: Богдан Костов (Левски) – 3 гола
най-добър играч: Никола Маринов (Берое)
най-добър вратар: Матея Бъркич (Напредак (Крушевац, Сърбия)