Ръководството на “Левски” се надява да прибере 4 милиона евро от трансферите на четирима от своите основни футболисти. Става дума за Гара Дембеле, Дарко Тасевски, Сержиньо Грийн и Дъстли Мюлдер. Чуждите играчи най-вероятно ще напуснат “Герена” през лятото.
 
Шефовете на “сините” искат да вземат 2 милиона евро за головата машина Гара Дембеле. Цената на нападателя засега пада през пролетта, тъй като той загуби формата си. В “Левски” се надяват той да се активизира в кръговете до края на първенството и да покачи стойността си на трансферния пазар.
 
“Сините” очакват, че от трансферите на другите трима футболисти ще могат да вземат още 2 милиона евро. Сержиньо Грийн и Дарко Тасевски са с по-висока цена от Дъстли Мулдер. Ръководството ще търси 800-900 хиляди евро за всеки от двамата. Десният бек Мулдер едва ли ще може да бъде пласиран за сериозна сума.
 
На “Герена” ще разчитат много на парите от трансферите. Именно с тези средства ще бъде направена новата селекция през лятото. Както е известно, в “Левски” ще започнат да се налагат млади футболисти, които нямат високи финансови изисквания, за разлика от чужденците./БЛИЦ