Ръководството на Левски в лицето на члена на Управителния съвет Георги Марков отново скочи на БФС и най-вече на президента Борислав Михайлов. Това стана минути, след като “сините” отпаднаха от турнира за Купата на България след поражение от Черно море с 1:4.

“Задължен съм да кажа няколко думи, тъй като собственикът Тодор Батков е в чужбина. Нашата декларация след мача с Литекс се потвърждава, че е била правилна. С нефутболни средства се отнемат победи на Левски. Ако в мача с Литекс имаше спор, дали съдията непряко е повлиял на резултата, днес в момент, в който с 10 души Левски обърна мача, бе отменен чист гол. Стоим зад нашата декларация и считаме за изключителна вина за това на съдийската комисия и нейния председател. Разбира се и ръководството на футболния съюз и неговия президент, те отговарят за всичко. Боби отговаря за всичко, което става в българския футбол и всички, които са под него в йерархията.

В момент явно някой счита, че Левски като е в спортно-техническа криза, което е така, по този начин могат да се отнемат победи и така да се предрешава купа и първенство и ще си мълчим. Който се е заял с Левски, рано или късно добро не е видял. Какво, искаме да ходим на европейски и световни първенства. Няма нещо в българския футбол, от националния отбор до децата, което да върви”, каза Георги Марков в ефира на телевизия Ринг.

“Много ще се радвам, ако има пак такава пресконференция на съдийската комисия, на която да се даде обяснение. Нека да пуснат кадри, защо голът беше отменен. Очевидно има фактори в БФС, които влияят на съдиите и толерират определени отбори. Отговорността е на този, който стои като шапка на БФС. Той е бил вратар номер 1 на Левски, на националния отбор, но сега е управленец номер 1 на футбола ни. Пътят му не е осеян с рози, но вече трябва да си носи отговорност. Управлението му е тотален провал.

Не може така да се продължава, трябва да има конгрес. Ние се обръщаме за дискусия, за базите, за нивото на националните отбори, за съдийството и за ред други неща. Защото футболът трябва да носи радост на хората, а не да ги стресира. Нашите телефони прегряха от фенове, които ни питат защо си мълчим. На кой да се оплачем, на папата ли”, завърши Марков./БЛИЦ