Ръководството на “Левски” се е застраховало солидно около сделката за Жанвион Юлу-Матондо. Белгиецът е дошъл на “Герена” срещу едва 20 000 евро. Освен това крилото ще получава твърде ниска заплата предвид визитката му.
 
Матондо подписа със “сините” за 2,5 години, но клубът е платил за правата му само до лятото. Според контракта на белгиеца нови 100 000 евро трябва да бъдат платени на агента му, ако “Левски” иска да задържи крилото след края на настоящия сезон. Освен това заплатата на Матондо трябва да бъде повишена през лятото.
 
Както е известно, бившият белгийски младежки национал дойде на “Герена” като свободен агент, след като разтрогна договора си с холандския Рода. Както обикновено обаче при такива сделки новият клуб плаща пари на ръка на футболиста и агента му.
 
“Сините” се решили на подобна стъпка след неуспешния трансфер на Андвеле Слори. Холандецът дойде на “Герена” със статут на звезда, играла за селекцията на “лалетата”. Той взимаше по 12 000 евро на месец, но разочарова тотално и беше освободен в края на миналата година.
 
Настоящата сделка за Матондо прави така, че крилото е един вид на проби до края на сезона, като за този период “Левски” плаща минимална сума. Ако пък белгиецът се провали, клубът може да се откаже от него в края на сезона, без да дава каквато и да е неустойка./БЛИЦ