Сензационен трансфер може да осъществи “Левски”. Ръководството в лицето на Иво Тонев и Георги Иванов са започнали светкавични действия по евентуалното привличане на Валери Божинов. Както е известно, нападателят днес беше отстранен от първия отбор на Спортинг (Лисабон) заради скандал с треньора и ръководството.

Ръководството на португалския гранд със сигурност ще се раздели с Божинов. Мениджърът му Джери Паломба вече търси отбор, в който нападателят да продължи кариерата си. Не е изключено “Левски” да се споразумее със Спортинг и да вземе голмайстора под наем за 6 месеца. Тъй като заплатата на българина е прекалено висока за клуба от “Герена” е възможно двете страни – Спортинг и “Левски”, да си я поделят.

Валери Божинов премина в Спортинг през лятото на 2011 година за сумата от 3 милиона евро от Парма. Тогава българинът подписа договор за 5 години, като освобождаващата клауза е 25 милиона евро. Тъй като едва ли някой отбор ще извади тази сума, за да купи Божинов, шефовете на Спортинг ще бъдат доволни на преотстъпване дори и да плащат част от заплатата му. Още преди да премине в Португалия имаше опити от страна на “Левски” да преговаря с Валери Божинов./БЛИЦ