Столичният футболен клуб Левски зае престижно място пред грандовете Манчестър Сити, Атлетико (Мадрид) и Челси в последната класация на Международния център за спортни изследвания (CIES).

Подреждането е за клубове, от които са тръгнали най-много играчи в шампионатите на държавите-членки на УЕФА (включително България), а условието даден футболист да попадне в критериите е да е бил в школата му между 15-ата и 21-ата си година и да е прекарал поне три сезона там.

Левски е на 37-о място по брой футболисти с 33-има играчи за изминалата година, а в топ 3 са Партизан (Сърбия) с 85, Аякс (Холандия) със 77 и Динамо (Хърватия) със 71.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В подреждането има данни за това колко мача средно са изиграли юношите на дадените клубове в първенствата, нивото на клубовете и средната възраст на играчите.

С най-много двубои са тръгналите от Атлетико (Мадрид) и Валенсия, а в най-силни клубове играят юношите на Барселона, Манчестър Юнайтед и Валенсия.

По общ показател за изминалата година най-добра е школата на Бенфика (81.3) , следвана от тази на Аякс (79.6), а в топ 4 са испанските грандове Барселона (78.2) и Реал (Мадрид) (77.7). В това отношение Левски е сред последните три клуба (17.3 обща оценка), изпреварвайки ХИК Хелзинки (16.3) и МТК Будапеща (16.2).