Левски гостува на Хамрун Спартанс в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят започва в 20:30 часа.

На националния малтийски стадион „Та Кали“ „сините“ ще опитат да запишат победа, което е нещо много рядкосрещано за тях при визита в евротурнирите през последните 15 г.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

От лятото на 2007 г. насам тимът от „Герена“ е имал 25 гостувания в турнирите на УЕФА и е записал само три успеха в елиминационна фаза. Последният беше постигнат преди три години, когато беше постигната победа с 2:0 над Ружомберок в Словакия. Другите такива случай бяха през 2009 г. - 5:0 срещу Сант Жулия в Андора, и  през 2010 г. - 2:0 в Ейре срещу Дъндолк. Тук не влиза победата с 1:0 като гост на Лацио, който беше в групите на Лига Европа през 2010 г. и в мач без значение.

За мача срещу Хамрун Спартанс треньорът на Левски Станимир Стоилов ще заложи на изпитаната схема 3-4-3, която доведе до елиминирането на ПАОК във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Мъри вероятно ще направи само една промяна в състава и тя ще бъде с включването сред титулярите на излекувалия контузия Цунами на мястото на Патрик-Габриел Галчев като ляв халф-бек.

Hamrun Spartans FCХАМРУН СПАРТАНС – ЛЕВСКИPFC Levski Sofia

Днес от 20:30 часа по Диема Спорт 2
Атард, „Та Кали“
Съдия: Вили Делажод (Франция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Хамрун Спартанс: Бонело, Борг, Емерсон, Биеличич, Корбалан, Пърша, Гюламие, Камензули, Джони, Додо, Машике
Контузени: няма
Наказани: няма

Левски: Михайлов, Ван дер Каап, Сундберг, Кордоба, Петрис, Кръстев, Г. Миланов, Цунами, Роналдо, Велтон, Бари
Контузени: няма
Наказани: няма

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК