Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Левски постигна много трудна победа с 1:0 като гост на Черно море във Варна. За "сините" в герой се превърна Станислав Костов, който отбеляза 20-ия си гол за сезона в 12-ата минута на двубоя. В грешник за отбора на Георги Дерменджиев пък се превърна Луи Нганиони, който си изкара втори жълт и респективно червен картон в края на срещата.

С успеха на стадион "Тича" столичани съкратиха дистанцията до втория ЦСКА и третия Лудогорец съответно на 3 и 6 точки. Това се случи благодарение на днешния двубой, както и на хикса, който "червени" и "зелени" си врътнаха вчера. 

В днешния двубой треньорът на гостите Георги Дерменджиев заложи като титуляр на 19-годишния Станислав Иванов, който заменя контузения Еркебулан Сейдахмет. Валери Божинов и Серджиу Буш пък стартираха на пейката за своя тим.

В Черно море нямаше кой знае какви промени, като почивка бе дадена на Петър Витанов, който игра 71 минути за Купата през седмицата, където "моряците" отпаднаха на дузпи от Ботев (Пловдив). Там на линия не бяха наказаният Пламен Димов, както и контузените Георги Илиев, Панов, Божилов и Янчев.

Срещата започна много активно за "моряците", които приложиха ранен домакински натиск. Той обаче не доведе до нещо по-сериозно пред вратата на Николай Михайлов.

Постепенно "сините" изравниха играта и на свой ред започнаха да атакуват по-често. Така се стигна и до попадение.

Станислав Костов получи топка в близост до наказателното поле на домакините, навлезе навътре, преминавайки през Мирослав Енчев, след което изстреля топката от малък ъгъл по прецизен начин, откривайки резултата. 

До края на първото полувреме нищо по-интересно не се случи на терена, като играта се водеше предимно в центъра на игрището.

Втората част започна отново по-активно за домакините, които търсеха изравнителния гол. Левски обаче се бранеше добре и не допускаше сериозни положения пред своята врата.

Единствените две положения за втората част се откриха пред "сините", но до нещо по-сериозно така и не се стигна. 

По този начин столичани задържаха преднината си и си тръгнаха с 3 точки от Варна. 
 
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019