ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Локомотив (София) спечели с 3:2 домакинството си на Левски от десетия кръг на Еfbet Лига. "Железничарите" на три пъти повеждаха в столичното дерби и в крайна сметка се поздравиха със сладкия успех. 

Капитанът на Локомотив Красимир Милошев блесна с две попадения - в осмата и 52-ата минути, а в 90-ата "сините" бяха наказани и от юношата си Илия Димитров, който се разписа за 3:2. 

Точни за Левски бяха Георги Миланов от пряк свободен удар в 18-ата минута за 1:1, както и Патрик-Габриел Галчев в 74-ата. Талантът от школата на "сините" прониза Александър Любенов със снаряд от около 30 метра за 2:2, но това не стигна на тима на Станимир Стоилов да вземе поне точката днес.

Левски беше в серия от пет поредни победи в първенството без допуснат гол, но тази вечер си тръгна с празни ръце от "Надежда". Освен това "сините" понесоха нов удар. Основният защитник Ноа Сонко Сундберг се контузи и беше откаран с линейка в болница. На този етап не е ясно дали той ще бъде на разположение на Стоилов за предстоящото на 18 септември вечно дерби с ЦСКА. Припомняме, че с травми са още Жереми Петрис и Билал Бари.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Футболистите на Станислав Генчев започнаха срещата по-активно и успяха да поведат в осмата минута. При изпълнение на ъглов удар Пламен Андреев излезе, изби топката, която попадна при капитана на домакините Красимир Милошев. Той от границата на наказателното поле стреля, получи се лек рикошет в тялото на Георги Миланов преди кълбото да се озове във вратата на "сините" - 1:0. При попадението Ноа Сонко Сундберг се сблъска с Андреев и изпита проблем в левия глезен, след което получи медицинска помощ и се наложи да бъде принудително заменен от Роналдо. Бранителят на Левски беше откаран с линейка към болница за преглед.

В 14-ата минута Карлос Франса проби отляво и подаде на Антонио Вутов, който стреля, Андреев спаси, а Димитър Митков не успя да добави на празна врата. Левски получи шанс за изравнително попадение 120 секунди след това. Андриан Краев центрира опасно в наказателното поле към Илиян Стефанов, който стреля с глава, но Александър Любенов спаси.

В 18-ата минута Георги Миланов изравни - 1:1. Опитният халф отбеляза от пряк свободен удар от около 20 метра с помощта на лявата греда.
 
В 21-ата минута Патрик-Габриел Галчев засече с глава центриране на Ивелин Попов, топката срещна дясната греда на вратата на Любенов. В 36-ата минута Вутов стреля, топката рикошира в левия крак на Ван дер Каап, след което Пламен Андреев спаси. Малко след това и Филип Кръстев пробва мерника си, но Любенов улови без затруднения.

В 50-ата минута Патрик-Габриел Галчев центрира отлично към непокрития Роналдо, който стреля с глава и прати топката на около метър встрани от вратата. Две минути по-късно Локомотив отново поведе. Краев сгреши при изнасянето на топката и я подари на Красимир Милошев, който реши да стреля от над 20 метра, получи се рикошет във Ван дер Каап и тя влетя в долния десен ъгъл на Андреев - 2:1.

В 66-ата минута Вутов опита с шут от центъра да изненада Пламен Андреев, но стражът улови топката. В 72-ата Уелтън отбеляза, но попадението не беше зачетено заради засада. Две минути по-късно Патрик-Габриел Галчев елиминира няколко футболисти на Локо и с топовен изстрел реализира страхотен гол за 2:2.

Пълната драма настъпи в 90-ата минута, когато "железничарите" поведоха за трети път. Димо Бакалов пусна вляво към Ивайло Найденов, който напредна и центрира в наказателното поле, където юношата на Левски Илия Димитров протегна крак и засече във вратата на Андреев - 3:2. 

Въпреки дългото добавено време - цели 12 минути, избраниците на Станимир Стоилов не успяха да стигнат до трети гол и срещата приключи с победа на Локомотив. 

"Железничарите" събраха 15 точки (от 10 мача) и се изкачиха на седмото място. Левски също е с 15, но от 7 двубоя. 

ЛОКОМОТИВ (Сф) - ЛЕВСКИ 3:2
1:0 Красимир Милошев (8), 1:1 Георги Миланов (18), 2:1 Красимир Милошев (52), 2:2 Патрик-Габриел Галчев (74), 3:2 Илия Димитров (90)

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
3 - Съдията Валентин Железов спря играта заради лентите, които феновете на Локомотив хвърлиха към терена. Отлична атмосфера по трибуните на стадион "Локомотив".
4 - Мачът е подновен, след като лентите бяха премахнати от игралното поле.
ГОООЛ! Локомотив (София) поведе с 1:0 след попадение на Красимир Милошев! Вутов центрира остро в наказателното поле на Левски, Андреев изби, топката попадна в капитана на домакините, който стреля от границата на наказателното поле, получи се лек рикошет в тялото на Георги Миланов преди кълбото да влети във вратата на "сините".
9  При гола Андреев фаулира неволно съотборника си Ноа Сонко Сундберг, който получи контузия и се наложи влизането на медицинския екип на Левски.
12  Сонко Сундберг не може да продължи участие.
14  Локомотив (София) пропусна да удвои, късмет за "сините". Карлос Франса проби отляво и подаде на Вутов, който стреля, Андреев спаси, а Димитър Митков не успя да добави на празна врата.
15  Краев центрира към далечната греда за Илиян Стефанов, който засече с глава, Александър Любенов спаси. 
15   Роналдо влезе на мястото на контузения защитник на Левски.
18  ГОООЛ! Георги Миланов изравни резултата след отлично изпълнение на пряк свободен удар от около 20 метра, изпращайки топката в долния ляв ъгъл на Александър Любенов. Преди да влети във вратата на "железничарите" тя се отби в лявата греда - 1:1. 
21  ГРЕДА! Ивелин Попов проби отдясно и центрира към Патрик-Габриел Галчев, който стреля с глава, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Любенов.
30  Контузеният Ноа Сонко Сундберг е качен с носилка в линейката, която го откарва към болница.
36  Вутов напредна и стреля от дистанция, получи се рикошет в крака на Ван дер Каап, след което Андреев успя да спаси.
38 - Филип Кръстев финтира Симеон Славчев, ударът му обаче беше уловен от Александър Любенов.
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+3 - Край на първото полувреме.
-----------------------
46 - Начало на второто полувреме.
52  ГОООЛ! 2:1 за Локомотив след второ попадение на Красимир Милошев! Краев сгреши при изнасянето на топката и я подари на капитана на "железничарите", който реши да стреля от над 20 метра, получи се рикошет във Ван дер Каап и тя влетя в долния десен ъгъл на Андреев.
72  Уелтън вкара, но попадението е отменено заради засада.
74  ГОООЛ! Патрик-Габриел Галчев бележи за 2:2 с мощен изстрел от близо 30 метра! 
90  ГОООЛ! 3:2 за Локомотив, след като и Илия Димитров успя да вкара! Димо Бакалов пусна вляво към Ивайло Найденов, който напредна и центрира в наказателното поле, където юношата на Левски протегна крак и засече във вратата на гостите.
90 - Добавеното време е 8 минути. 
90+3  Валентин Железов преглежда с ВАР ситуацията с гола на Илия Димитров. Причината е, че при атаката на домакините Кацаров е играл с ръка. 
90+4  Попадението е зачетено, Локомотив (Сф) продължава да води с 3:2.
90+12 - Край на мача. Локомотив (Сф) победи Левски с 3:2.


ЛОКОМОТИВ (Сф): 24.Александър Любенов, 44.Божидар Кацаров, 4.Мики Орачев (73  22.Ивайло Найденов), 26.Красимир Милошев (к)   , 13.Селсо Рапосо, 21.Камен Хаджиев, 33.Алан Диас , 8.Симеон Славчев, 39.Антонио Вутов (82  70.Димо Бакалов), 11.Карлос Франса (90+3  89.Матеус Дуарте ), 45.Димитър Митков (72  9.Илия Димитров  )
Резерви: 1.Дамян Дамянов , 22.Ивайло Найденов, 70.Димо Бакалов, 10.Валентин Николов, 9.Илия Димитров, 89.Матеус Дуарте, 94.Юлиан Ненов    
Tреньор: Станислав Генчев

Левски София
ЛЕВСКИ: 1.Пламен Андреев (к), 5.Келиан ван дер Каап, 23.Ноа Сонко Сундберг (15  18.Роналдо), 33.Хосе Кордоба, 22.Патрик-Габриел Галчев , 6.Цунами , 7.Георги Миланов , 8.Андриан Краев  (67  17.Уелтън), 30.Филип Кръстев, 10.Ивелин Попов (67  88.Марин Петков), 14.Илиян Стефанов (88  4.Нейтън Олдър)   
Резерви: 13.Николай Михайлов, 4.Нейтън Олдър, 17.Уелтън, 18.Роналдо, 88.Марин Петков
Tреньор: Станимир Стоилов

София, стадион "Локомотив"
Съдия: Валентин Железво

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК