“Левски” си осигури на 90% първото ново попълнение за лятото. Сигурни източници разкриха пред БЛИЦ, че това е юношата на ЦСКА Росен Колев, който в момента носи екипа на Черно море. “Сините” проявяваха интерес към родения през 1990 година защитник и през зимата, но тогава до трансфер не се стигна. Апетит към Колев имаше и от страна на Литекс. В крайна сметка обаче Росен е на една ръка разстояние от “Герена”, след като вчера са стартирали преговорите между новия силен човек в “Левски” Иво Тонев и шефовете на Черно море.
 
Очаква се до дни двете ръководства да подпишат договора, който ще влезе в сила от 1 юли. Самият Росен Колев също ще уточни личните си условия.
 
Защитникът бе капитан на юношеската формация на ЦСКА, набор 90, както и на дублиращия състав на “червените”. Той на няколко пъти е попадал в групата за мачовете на представителния “армейски” отбор по времето на Любо Пенев, но така и не изигра официален двубой за мъжкия тим на ЦСКА.
 
Като юноша на “армейците” Росен Колев ходи на проби в английския Рединг, където беше одобрен. Тогавашният бос на ЦСКА Александър Томов обаче постави много висока цена, което отказа ръководството на “кралските поданици”.