ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Левски е направил много важна крачка за получаване на лиценз за участие в професионалния футбол през следващия сезон. Проблемът беше изключително притеснителен за „сините“ и в началото на годината изпълнителният директор Иво Ивков предупреди феновете, че съществува опасност клубът да не бъде лицензиран за следващия шампионат.

Знае се, че основното главоболие в Левски по този казус са дълговете към НАП, които са около 11 милиона лева. В началото на януари, благодарение на сдружението „Левски на левскарите“, беше направено спешно плащане, което даде възможност за започване на нови преговори с Агенцията.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Сега от „Герена“ са предоставили гаранция от голяма финансова институция за плащането на 5 милиона лева. Този документ дава достатъчна сигурност на НАП, че сериозна част от дълга на Левски ще бъде погасена. Така Агенцията по приходите ще може да разпише книжата, които да позволят на „сините“ да получат лиценз за следващия сезон.

Освен това със скоростното погасяване на почти половината от дълга си към държавата, Левски ще може спокойно да започне преговори за разсрочване на плащането на останалата част от задължението.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК