Седемнадесет футболисти на Левски получиха повиквателни за срещите на националните отбори в края на месец август и началото на месец септември, съобщи сайтът на „сините“.

Капитанът Николай Михайлов е извикан в състава на представителния тим на България за световните квалификации срещу Италия във Флоренция (2 септември) и срещу Литва в София (5 септември), както и за приятелския двубой с Грузия в София (8 септември).

Централният защитник Гьоко Зайков получи повиквателна за мачовете на Северна Македония от световните квалификации срещу Армения (2 септември в Скопие), Исландия (5 септември в Рейкявик) и Румъния (8 септември в Скопие).

Нападателите Марин Петков и Мартин Петков и защитникът Патрик-Габриел Галчев са в разширения състав на националния отбор на България до 21 г. за европейските квалификации с Молдова на 3 септември в Кишинев и с Уелс на 7 септември в София.

Централният защитник Христос Шелис получи повиквателна за националния отбор на Кипър до 21 г. за европейските квалификации с Лихтенщайн (3 септември в Есхен и 7 септември в Ларнака).

Полузащитниците Антоан Стоянов и Асен Митков и вратарят Йоан Загоров са повикани в националния отбор за юноши до 17 г. за тренировъчен лагер и приятелски турнир в Украйна от 20 до 31 август.

Атанас Кехайов, Кристиан Йорданов, Мартин Здравков, Михаил Петров и Денис Гиведжов получиха повиквателни за проектонационален отбор (родени 2007 г.) за тренировъчен лагер в Национална футболна база „Бояна“ от 23 до 25 август.

Любомир Каракашев, Марто Бойчев и Огнян Владимиров получиха повиквателни за проектонационален отбор (родени 2008 г.) за тренировъчен лагер в Национална футболна база „Бояна“ от 16 до 19 август.