Шефовете на Левски са си поставили нова цел, а заради нея може да пострадат плановете за привличане на по-качествени попълнения през лятото. Предвиждаше се финансирането на селекцията да стане от продажбата на част от водещите футболисти на „сините“.

Вместо това сега паричните постъпления от трансферите ще бъдат използвани за изплащане на лихвата, дължима към НАП, която е 3,762 милиона лева. Нейният размер стана ясен точно преди месец, когато на „Герена“ дадоха пресконференция заради погасената главница към приходната агенция.

Освен това ще бъдат изплатени и двата милиона дълг към Столична община. Тази сума беше разсрочена за 36 месеца. Целта е с погасяването на близо 6 милиона лева Левски да изпълни условията, за да може да предприеме следващите стъпки относно евентуален мащабен ремонт на стадион „Георги Аспарухов“.

В тази връзка селекцията в момента ще остане на втори план. Работата по нея в никакъв случай няма да бъде неглижирана, но ще бъде значително по-евтина от първоначално предвиденото.