Шампионът на България по футзал Левски София Запад завърши участието си в Шампионската лига по великолепен начин. "Сините" разпиляха с 4:0 кипърския първенец Арарат (Никозия) в последния си мач от Група "D" в предварителния кръг на най-престижния турнир по футзал.

Избраниците на Иво Николов изиграха най-силния си мач на турнира, провел се в Кипър, като с великолепен колектив и отлични изяви на вратаря Любомир Тодоров не оставиха шанс на първенеца на Кипър насред Никозия. Единственото ново попълнение на шампионите това лято Любомир Божанков откри резултата в 9-ата минута на срещата. През втората част, когато феновете на домакините очакваха обрат на своите любимци, се стигна до шоу в "синьо" с главно действащо лице Станислав Василев. Младият футболист наниза хеттрик във вратата на Васос Куприану. Той първо удвои в 23-ата минута, а в 36-ата направи резултата класически. 34 секунди по-късно Василев отново бе в прегръдките на своите съотборници, след като бе оформил своя хеттрик.

Домакините правеха всичко възможно, за да вкарат поне почетно попадение, но националният вратар Тодоров спаси над 15 удара, а две минути преди края парира и дузпа на Тотлядзе. По този начин Левски София Запад остана с 4 точки в крайното класиране и отпадна от турнира при дебютното си участие в най-престижния клубен турнир по футзал.

Както е известно, на старта на надпреварата "сините" завършиха 3:3 с естонския Анжи Талин, след което загубиха с 4:6 от първенеца на Германия СД Кроатия Берлин. /БЛИЦ