Левски София Запад и Гранд Про Варна ще играят на финала на държавното първенство по футзал. Титлата ще бъде определена в серия от мачове, в които печели този тим, спечелил първи две победи.

И трите евентуални срещи ще се играят в габровската зала "Орловец" на 6, 7 и евентуално 8 май. Началните часове са 18:30, 18:45 и 13:00 часа, ако се играе и трети двубой.

Двата отбора определено са най-силните у нас в последните години и участието им в мача за титлата не буди изненади.

От 17:00 часа на 7 май МАГ (Варна) и УНСС (София), които загубиха полуфиналите, ще спорят за бронзовите медали. Гранд Про и Левски София Запад бяха и в една предварителна група на полуфиналите, като в зала "Черно море" варненци спечелиха с 1:0.

ЦСКА Футзал обаче остана последен в този поток "Б" и отпадна. В другия поток "А" беше елиминиран тимът на Унекс. Полуфиналите също бяха определени в три мача, като Левски София Запад елиминира УНСС с 2-1 победи в серията, а същото направи и Гранд Про Варна срещу МАГ.

Любопитното е, че УНСС и МАГ спечелиха първите срещи. Истинска драма настъпи в третата среща между студентите от Икономическия университет и Левски София Запад, който беше решен след изпълнение на дузпи - 5:3 за "сините".