Ръководството на Левски вече усилено работи по зимната селекция. Сред задачите на скаутите на клуба е да набележат и класен централен нападател, пише „Тема Спорт“.

В момента „сините“ имат за този пост румънеца Серджиу Буш и конгоанеца Жуниор Мапуку. Извън първия отбор пък е нигериецът Бабатунде Аденижи. Първите двама обаче са доста колебливи от началото на сезона.

Италианският треньор Делио Роси ги върти - когато единият започне като титуляр, другият го заменя в хода на срещата. До момента двамата не са били заедно на терена.

Мапуку е този, който има повече голове. Конгоанецът се е разписал 4 пъти в десетте шампионатни двубоя. Головете му обаче паднаха само в две срещи - той реализира хеттрик при 3:0 над Пирин в Благоевград, а след това вкара Веднъж при 4:0 над Славия. За 439 минути на игрището се разписва средно по един път на почти 110 минути. Най-сериозните забележки на Делио Роси към Жуниор са свързани с това, че той не полага достатъчно усилия в дефанзивен план. Това е най-голямата слабост В играта му.

Коефициентът на полезно действие на Серджиу Буш е по-нисък. Румънецът също участва във всичките 10 срещи за първенството до момента, но не бе в игра 540 минути. В тях той огорчи съперниците 3 пъти - разписа се по веднъж при 2:0 над Витоша Бистрица, 2:0 над Дунав и 4:0 над Славия. Серджиу вкарва средно по един път на 180 минути (3 часа). Буш е доста по-комбинативен от Мапуку, но пък за сметка на това е точен по-рядко.

До момента и двамата тарани на Левски се отличават с непостоянство. В последните мачове те трудно се озовават на стрелкови позиции. И това никак не се харесва на Делио Роси. Буш и Мапуку не са се разписвали в предишните 4 мача на отбора - 3 за първенство и 1 за Купата на България. Това е и причината Левски сериозно да започне да се оглежда за взимането на още един централен нападател.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма