Напрежението между ЦСКА и Левски преди дербито от първия кръг на “А” група се засилва с всеки изминал час. БЛИЦ научи, че фенове на “сините” масово ще влизат на Националния стадион “Васил Левски” на двубоя с “червените” с фалшиви билети. Причината е прекалено високата цена на входните талони, които ръководството на ЦСКА определи – 15 лева за феновете на Левски.

Част от тарторите на “синята” агитка са забранили на феновете да си купуват от въпросните билети от по 15 лева. Само 1500 привърженика се очаква да влязат в сектор “Б” с оригинални талони, останалите ще заложат на “безплатните” пропуски и по този начин сериозно ще ударят по приходите в “червената” хазна.

Все още не е ясно как ще се действа при влизането в централните трибуни "А" и "В", където няма да има буферни зони и съществува реална опасност от сблъсъци между привърженици на двата родни гранда. Впечатление прави и ниският брой служители на полицията, които ще бъдат заети с охраната на дербито вътре. Едва 270 полицаи ще се грижат за реда на стадион "Васил Левски"./БЛИЦ