ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски стартира европейското си участие с гостуване в Скопие, където днес от 22:00 часа започва срещата срещу местния Шкупи от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Ден преди мача „сините“ останаха без една от най-важните си фигури през последните 1,5 години. Защитникът Ноа Сонко Сундберг официално премина в Лудогорец.

Левски ще опита на стадион „Тодор Проески“ да постави началото на края на 13-годишен карък в Европа. Сезон 2010/11 е последният от клубната история, в който тимът елиминира повече от един съперник в турнирите под егидата на УЕФА. Тогава „сините“ се справиха с Дъндолк, Калмар и АИК, за да влязат в групите на Лига Европа.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Левски за първи път в историята си ще играе официален мач от евротурнирите на територията на Северна Македония. Шкупи пък не е срещал български съперник. "Гълъбите" за шеста поредна година участват в Европа. Най-силното представяне на тима беше през миналия сезон, когато в Лигата на конференциите бяха елиминирани Линкълн Ред Импс (Гибралтар), Динамо (Загреб) и Шамрок Роувърс, но последва отпадане от косовския Балкани в плейофа за влизане в групите.

Воденият от Николай Костов отбор няма кадрови проблеми, ако изключим трайно контузения Билал Бари. Вчера Жереми Петрис остана на границата между България и Северна Македония заради забравени документи, но след разрешаване на проблема се присъедини към съотборниците си в Скопие.

FC Shkupi 1927ШКУПИ – ЛЕВСКИPFC Levski Sofia

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Скопие, стадион „Тодор Проески“
Съдия: Давид Фуксман (Израел)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Шкупи: Илязи, Тошевски, Илиески, Пинтер, Тимовски, Путита, Хамиди, Алберт, Ричков, Сифъс, Трапановски
Контузени: няма
Наказани: няма

Левски: Андреев, Петрис, Кр. Димитров, Кордоба, Цунами, Митков, Краев, Ел Джемили, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо
Контузен: Бари
Наказани: няма

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!