Левски се включва в битката за защитника Диниш Алмейда, пише „Тема Спорт“. 25-годишният бранител вече е свободен агент, след като изигра последния си мач с екипа на Локомотив (Пловдив). Той отказа да поднови договора си с "черно-белите" и ще продължи кариерата си в друг отбор.

До момента два клуба се считат за фаворити за подписа на португалеца - Лудогорец и сръбския гранд Партизан. Сега обаче на сцената излиза и Левски, който до дни се очаква да има нов собственик и ще може да удовлетвори финансовите изисквания на португалеца. На него вече му е пратена оферта. Идването му на "Герена" е одобрено както от Наско Сираков, така и от фаворита за нов наставник на "сините" Станимир Стоилов.

Алмейда направи име у нас в последните две години. Той бе несменяем титуляр в състава на Локомотив (Пловдив). Диниш е доста стабилен в защита, като освен това се нагърбва с изнасянето на топката, а може успешно да се включва и в атака. Силен е и при статичните положения пред противниковата врата и умее да бележи голове.