Левски е поставил доста висока цена на младите си голмайстори Станислав Иванов (20 г.) и Найджьл Роберта (21 г.), пише „Тема Спорт“. От „Герена" вече са парирали няколко запитвания за нападателите, отговаряйки, че сумата, срещу която ще започнат преговори за продажбата им, е 5 милиона лева - около 2,5 милиона евро. Двамата имат по шест гола до момента в първенството и заедно с Паулиньо са най-резултатните играчи в тима на Петър Хубчев.

"Оттук нататък, поне докато аз съм директор на Левски, ще се опитаме да направим така, че българските футболисти да бъдат много високо конвертируеми. Станислав Иванов има още какво да направи със синята фланелка, преди да дойде подходящата оферта за него. Докато не дойде, компромисни варианти няма да допускаме. Футболистите, израснали в школата на Левски, струват пари", обяви наскоро изпълнителният директор Павел Колев.

„Сините“ не са продавали играч за такава сума от Гара Дембеле. Френският нападател, който през сезон 2010/11 вкара 37 гола в 39 мача за сините, бе пратен за малко над 2 милиона евро в германския Фрайбург. В началото на този сезон Левски трансферира швейцарския си халф Давиде Мариани в арабския Шабаб Ал Ахли. По тази сделка в касата на клуба ще влязат 1,417 милиона евро.

Както се знае Лудогорец също е подпитвал за Станислав Иванов и Найджъл Роберта. „Орлите“ са дали да се разбере, че могат да дадат около 1 милион евро за Стаси.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020