Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Треньорът на Левски Станислав Генчев бе доволен след зрелищното равенство 2:2 с израелския Макаби Нетаня в последната контрола на тима преди новия сезон. Специалистът разкри, че "сините" търсят централен защитник, за да приключат с лятната си селекция.

“Ако изключим двете грешки, които допуснахме в защита, много елементарни голове допуснахме в нашата врата. Това не ми хареса. В предните мачове го нямаше това нещо. В атака създадохме много положения, вкарахме два гола, но и там има доста неща, които можем да желаем и можем да подобрим със сигурност. Казах, че още не сме на 100% готови, но доволен съм първо от проверката, защото противникът ни игра изключително агресивно, по-дефанзивен стил, нещо което ни очаква в българското първенство”, започна Генчев след срещата, преди която бе представен състава на "сините" за предстоящия сезон.

“Искам от играчите да спазват тактическата дисциплина. Показах им грешките, които допуснахме през първото полувреме и какво трябва да променим най-вече в атака, защото и първото полувреме играхме изцяло около наказателното поле и в противниковата половина, но не успяхме да намерим чиста голова ситуация”, продължи специалистът.

“В Левски няма титуляри и резерви. Джавад беше контузен по време на подготовката, пропусна приятелската среща със Септември, след това игра само 30 минути с Черно море, защото не беше напълно възстановен. Когато един футболист тренира сериозно, това нещо се пренася и в мача и искам всички момчета да се отнасят по този начин”, добави наставникът на Левски.

“Назад е с подготовката (Мустафа Сангаре). Той е тренирал само една седмица с отбора. Искахме само да усети атмосферата, как се играе на “Герена". Първо, Икена е много добре подготвен физически. На него му трябва повече игрова практика. През тази седмица не беше с нас, трябваше да пътува за виза и се върна едва вчера. За Джавад няма оферта. Той е важен играч за нас. Търсим централен защитник. Имаме нужда от по-голяма конкуренция там. Може би с един централен защитник ще приключим селекцията. Всичко е възможно. Хубаво е, когато един треньор има вариативност и добри играчи”, допълни Генчев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025