След като изгледаха стотици записи и не можаха да открият нужните попълнения на адекватни цени, в Левски решиха да заложат на българското. Това разкриха от клуба пред "7 дни спорт". От известно време насам главният мениджър Андрей Желязков и скаутът Кирил Вангелов обикалят родните стадиони в търсене на нови играчи.

Както е известно, още от пристигането си треньорът Люпко Петрович не спира да повтаря, че се нуждае от централен нападател, халф и защитник. Сред вариантите в атаката беше бившият футболист на Берое Жуниор Мапуку, но там нещата пропаднаха.

На Герена пристигна шведът Сандберг от местния Хакен. Той трябваше да бъде решение на проблемите в центъра на отбраната заради контузията на Сърджан Лукин, но се оказа, че е десен бек, на който е било обещано да играе в средата. Петрович го изпробва в мача с Локо Пд (2:2), но го изтърпя малко повече от едно полувреме.

"Сините" имат вече набелязани играчи от родното първенство, но засега не са отправяли оферта към нито един от тях. Сред кандидатите да облекат "синята" фланелка е крилото на Пирин Тони Тасев. Ветеранът Елим Гъргоров също е добре дошъл, като в Левски са готови да счупят тавана на заплатите, за да го привлекат.

"Гледаме мачове предимно от нашето първенство, но не мога да кажа нищо конкретно. Колкото до Гъргоров, аз го познавам много добре. Знам, че чака оферти от чужбина", коментира Андрей Желязков.

Близо до подпис със "сините" е защитникът Виктор Генев, който е свободен агент. От известно време той тренира на Герена. За последно бившият младежки национал бе част от Динамо Минск. През 2016 г. обаче 27-годишният централен бранител изигра само два шампионатни мача за беларуския тим.

Преди да го привлекат обаче, спортният директор Станислав Ангелов и мениджърът Андрей Желязков ще разговарят с Люпко дали го иска.