ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Левски гостува на Лудогорец в осминафинален мач за купата на България. „Сините“ ще защитават трофея, който спечелиха през миналия сезон. Само преди няколко дни двата тима направиха нулево равенство в Разград в отложен мач от 6 кръг на efbet Лигата.

В този двубой Левски показа, че е напълно равностоен на шампионите. Освен това тимът на Станимир Стоилов има и подкрепата на статистиката на своя страна. „Сините“ никога не са отпадали от Лудогорец в турнира за Купата. Три пъти са елиминирали разградчани в два мача за трофея (през сезони 1968/69, 2014/15 и 2021/22), а един път са правили това и в една среща (през сезон 2019/20).

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Станимир Стоилов пък е единственият треньор с две победи над Анте Шимунджа в България. Те бяха на полуфиналите за Купата през миналия сезон.

Друг исторически факт в подкрепа на Левски твърди, че най-често „сините“ са успявали да защитят спечеления трофей и през следващата година. В досегашните 26 случая това е правено 7 пъти. Шест пъти е Левски е отпадал на полуфинал в сезона след спечелването на Купата.

Четири пъти обаче „сините“ са елиминирани на осминафиналите в годината след триумф с националния трофей. Един от тези случаи е при първия престой на Станимир Стоилов начело на Левски. През 2005 г. той печели трофея след 2:1 над ЦСКА на финала, а през следващия сезон отпада с 2:3 от Черно море след продължения във Варна.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Пак на осминафиналите „сините“ сдават Купата през сезон 1959/60 срещу Спартак (Пловдив) след загуба с 1:2, през 1994/95 срещу Нефтохимик – 2:2 в Бургас и 2:3 в София, както и през сезон 1998/99 срещу Славия – 2:0 на „Васил Левски“ и 0:3 на реванша в „Овча Купел“. В последните два случая Станимир Стоилов е футболист на Левски.

LudogoretsЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИЛевски София

Днес от 13:30 часа по Диема Спорт
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Георги Давидов

Лудогорец: Слуга, Сисиньо, Вердон, Пластун, Недялков, Нареси, Пьотровски, Каули, Текпетей, Десподов, Тисера
Контузени: няма
Наказани: няма

Левски: Андреев, Шеху, Сундберг, Кордоба, Цунами, Краев, Кръстев, Миланов, Роналдо, Уелтън, Стефанов
Контузени: Бари, Михайлов, Петрис
Наказани: няма

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК