Националният отбор на България по футзал е получил покана от Либия за участие в турнир заедно със силата в този спорт - Хърватия, Мароко и домакините.

Африканската държава поема всички разноски без самолетните билети. Турнирът е през март, но преди това - от 20 януари, нашите се пускат в европейски квалификации в Малта срещу Франция, Литва и домакините.

"Не сме спирали да работим след двете контроли с Македония в Благоевград. Тренираме във Варна, а момчетата от София се подготвят там, като и двете групи следват едни и същи инструкции. Каквото правим ние - 11 души, това и те - 7 човека в София. По три тренировки на седмица имаме. Софиянци даже тренират 4 пъти в седмицата. Няма разделение на клубове. Сега целта е да представим максимално добре България", заяви пред narodnodelo селекционерът на националния ни отбор по футзал Венко Иванов.

"Вторият подготвителен лагер започва на 13 януари и ще продължи до 19-и в София, където срещаме Румъния в две контроли. Румънците са с бразилски треньор и натурализирани бразилци. Последният ни мач срещу тях е загуба с 0:9. Ръководството на футзала у нас ще реши дали да приеме поканата на Либия. Сега ние мислим единствено за квалификацията в Малта. Иначе Либия също са много силни. Влагат много пари във футзала, загубиха само 1:2 от Бразилия", каза още Иванов. /БЛИЦ