Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев се срещна с медиите преди мача от втория кръг на "А" група срещу Литекс. Срещата, която ще се ръководи от Таско Тасков, е в събота от 21 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Стоев, както и Люпко Петрович, обаче ще бъдат на трибуните, тъй като са наказани. Наставникът на "сините" е санкциониран заради избутване на резервния съдия в мача с "Ботев" (1:1), но той обясни защо го е направил. Сръбският спец пък напусна скамейката заради бурна реакция от решение на рефера в домакинството на Лудогорец (2:0).

"По телевизията не се видя защо се получи реакцията от моя страна. Тя беше в резултат на това, че той ме държа за ръката и ме буташе към скамейката. Това ме подразни и аз реагирах. Не е било внезапно решение да го избутам просто ей така", коментира Стоев наказанието си.

Специалистът отново няма да може да разчита на чист нападател, след като Умар Диаби и Атанас Курдов все още не могат да се сдобият с картотеки.

"Няма да ги ползвам, надявам се за следващия мач да бъдат уредени. Такава е ситуацията и трябва да се справяме. На тази позиция използвам хора, които не им е мястото там. Но поне в този момент съм принуден. Имаме си двама централни нападатели и силно се надявам да мога да разчитам на тях в най-скоро време. При всички положения отсъствието на такъв футболист ни се отразява негативно. Стигайки до една зона 25-30 метра пред вратата, започваме да губим острота."

Стоев се обърна и към феновете с молба да подкрепят отбора в този труден за всички момент.

"Уважавам феновете заради емоционалната им обвързаност с клуба. Обичат го. Предполагам виждат, че изпитваме трудности. Основно финансово, но и като отбор, който все още не е изграден. Това са хората, от които се нуждаем. Те ще помогнат на момчетата да се справят. Като се изградим, ще ни бъде по-лесно на всички."

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015