Дисциплинарната комисия на БФС наложи на Локомотив (Пловдив) един мач лишаване от домакинство. Наказанието е заради хвърлена бутилка от собственика на "смърфовете" Коко Динев по съдията Николай Йорданов след шампионатния мач срещу Локомотив (София) (2:1). Заради провинението на боса Локо (Пд) също така олеква и с 4000 лева. Дисципът глобява клуба с още 2000 лева за хвърлени предмети от трибуните. 

Както е известно, ръководството на "смърфовете" изрази бурно гнева си срещу отсъжданията на Николай Йорданов в срещата, играна на 13 август на "Лаута". Коко Динев нарече действията на рефера "преднамерени и най-вероятно корумпирани" и призова такива съдии да бъдат изхвърлени завинаги от футбола.

На заседанието на Дисципа не беше привикан представител на Локо (Пд), а единствено съдията Николай Йорданов. Той е потвърдил написаното в доклада, че е бил ударен с бутилка минерална вода.

Локо (Пд) трябва да изтърпи наказанието си в предстоящото домакинство с Калиакра, което все още не е ясно къде ще се играе. Двубоят от 4-ия кръг на "А" група е по програма идната събота от 18:00 часа. По-рано днес стана ясно, че съдия на мача ще бъде Станислав Ставров.