Ръководството на Локомотив (Пловдив), в лицето на Атанас Узунов, изрази възмущението си от взетото решение от Дисциплинарната комисия и лишаването от домакинство на отбора за двубоя срещу Калиакра.

"Това решение е нелепо и недоказуемо. След цялата документация, която има ДК трябваше да вземе по-соломоновско решение. Никъде не се вижда, че Николай Йорданов е ударен с бутилката. Четох изложението на органите на реда. Никъде не пише, че е ударен. Какво медицинско свидетелство е представил Николай Йорданов, че го боли много, а получава наряди. Вярва се сляпо на едно лице, а на доказателствата не се вярва. Той е писал, че е ударен с бутилка", каза Узунов.

"Аз изявих желание да се явя на заседанието на ДК, но не се съобразиха с това. Имах въпроси към делегати и съдии. Нямаме право на обжалване. Решението идва доста късничко. Както играхме с Лудогорец в Каварна, ние ще предложим да играем в Солун. Николай Йорданов не е потърсил помощ от дежурния лекар на срещата. Ако е имало нещо такова, е трябвало да го направи. Не е искал медицинска помощ", каза още пред "Гонг" изпълнителният директор на "смърфовете".

Узунов добави, че няма реално доказателство за подобен инцидент. "Никъде няма видеозапис. Нямам идея на какво основание е взето решението. Решава се по думите на някого. Утре някой ще каже "Наско Узунов ме напсува" и на база неговата дума ще бъдем глобени и наказани. Много некоректно и некомпетентно решение на ДК. Въобще не сме очаквали такова решение", каза още бившият международен рефер.