Литекс ще преотстъпи трима свои юноши, които станаха първенци на Елитната група (до 19 години), на отбори от "Б" групите. Става въпрос за защитниците Стилиян Ванев и Емил Грозев, както и за полузащитника Атанас Димитров. И тримата останаха да се подготвят в Ловеч по индивидуална програма и чакат момента, в който ще се присъединят към отборите си.

Димитров ще играе от новото първенство за Видима-Раковски, независимо дали отборът ще запази мястото си в елита или ще продължи в Западната "Б" група. Днес севлиевци ще играят втори бараж за оставане в "А" група срещу Спортист (Своге), след като в първия с Поморие бяха пометени с 0:3.

Ванев и Грозев пък ще заминат за Любимец, който се състезава в Източната "Б" група. Грозев и през пролетта беше даден под наем - на Брестник, но този клуб се оттегли от професионалния футбол.

Все още не е ясно бъдещето на други двама играчи, които са родени 1992 година и нямат право да продължат в старшата възраст и през новия сезон. Това са централният нападател Янаки Смирнов, който е голмайстор на отбора, както и на левия бранител Мартин Симеонов.