Ръководството на Литекс официално обяви трансфера на албанския национал Армандо Ваюши, който става шестото ново попълнение на шампионите за тази зима. От Ловеч информираха, че договорът на талатливия халф ще бъде за 3,5 години.

По сделката Литекс плаща 40 000 евро на досегашния клуб на Ваюши - Влазня (Шкодер).

"Армандо е роден на 3 декември 1991 г. Футболист на годината на Албания за 2011 г. и талант №1 на сезон 2010/11 заедно с Одисе Роши от Кьолн. Интерес към него са имали Аякс и Хамбургер. Армандо е играл 9 мача за младежкия национален отбор на Албания. Дебютът му за представителния тим на страната му е на 21.06.2011 г. срещу Аржентина. Контролата се играе на стадиона на Ривър Плейт в Буенос Айрес и е част от подготовката на "гаучосите" за последното издание на Копа Америка", пише още на сайта на Литекс.

"Заплатата му ще бъде 2000 лева на месец", информират още от ръководството на "оранжевите", добавяйки, че зимната селекция ще бъде напълно завършена до 10 януари.

До момента тази зима Литекс си осигури услугите още на Васил Божиков (привлечен от Миньор), Илко Пиргов (Черно море), Галин Иванов (Славия), Томи Костадинов (Чавдар Етрополе) и бразилския нападател Марсело Никасио. Както е известно, треньор на "оранжевите" пък ще бъде Христо Стоичков. БЛИЦ първи ви поднесе новината, че Камата ще поеме Литекс още на 8 ноември. Легендарната “осмица” ще проведе първата тренировка на "оранжевите" на 5 или 6 януари.