Националният селекционер Станимир Стоилов обяви имената на седемте национали от български клубове за световните квалификации с Ейре (28 март) и Кипър (1 април). Както и в контролата срещу Швейцария (1:1),  Мъри прати повиквателни на трима свои играчи от Литекс.

Промяната обаче този път е Радостин Кишишев, който попада в "А" тима за сметка на Ивайло Петков. От Левски отново с повиквателни са Георги Петков и Живко Миланов, от ЦСКА - Йордан Тодоров, но този път Кирил Котев "гори", а мястото му заема Иван Иванов. Младият русокос бранител вчера вкара едно от попаденията при победата на ЦСКА с 3:1 над Локомотив (Пловдив) на "Лаута" и може би това е наклонило везните в негова полза.

За завръщането на Радостин Кишишев в "А" тима БЛИЦ ви информира преди дни, както и, че Мъри се колебае между Кирил Котев и Иван Иванов. За последно Иванов бе част от националния отбор в световната квалификация срещу Грузия в Тбилиси, завършила 0:0. След това защитникът на ЦСКА не получи повиквателни за катастрофалната загуба с 1:6 от Сърбия, както и за контролата срещу Швейцария (1:1).

Мотивът на Стоилов за повиквателната на Кишишев е огромният опит на играча и помощта, която той може да окаже с включването му в отбора. Тинката има над 200 мача с отбори в първенствата на Англия и е играл 83 мача в националния отбор на България. 34-годишният Кишишев за последно игра за "А" тима на 17 октомври 2007 година, когато си вкара нелеп автогол в евроквалификацията с Албания в Тирана, завършила 1:1.

Не само завръщането на Тинката се набива на очи. Както по-рано ви информирахме, Мъри изненадващо повика Чавдар Янков за мачовете с Ейре и Кипър. Любопитното е, че юношата на Славия не е играл професионален футбол заради операция на менискус от 7 декември, но въпреки това е сред избраниците на Стоилов. Другите, които се завръщат за "трикольорите" са Валери Божинов и Игор Томашич. /БЛИЦ

Пълният списък на Станимир Стоилов:

Играещите в чужбина:
Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед, Анг)
Стилиян Петров (Астън Вила, Анг)
Димитър Иванков (Бурсаспор, Тур)
Станислав Ангелов (Енерги, Гер)
Димитър Рангелов (Енерги, Гер)
Димитър Телкийски (Апоел Тел Авив, Изр)
Елин Топузаков (Апоел Тел Авив, Изр)
Игор Томашич (Макаби Тел Авив, Изр)
Илиян Стоянов (Санфрече Хирошима, Яп)
Велизар Димитров (Металург Донецк, Укр)
Благой Георгиев (Терек Грозни, Рус)
Валери Божинов (Манчестър Сити, Анг)
Чавдар Янков (Хановер, Гер)

Играещите в български клубове:
Георги Петков (Левски)
Живко Миланов (Левски)
Иван Иванов (ЦСКА)
Йордан Тодоров (ЦСКА)
Станислав Манолев (Литекс)
Ивелин Попов (Литекс)
Радостин Кишишев (Литекс)