Получилият повиквателна за националния отбор Иван Иванов може да вземе участие само в световната квалификация с Ейре на 28 март, но да отпадне от състава за домакинството на Кипър, което е на 1 април. По-рано днес Станимир Стоилов обяви седемте национали, играещи в български клубове.

БЛИЦ научи, че има голяма вероятност защитникът на ЦСКА да бъде освободен от Станимир Стоилов и да се присъедини към лагера на младежките национали веднага след гостуването на "А" тима в Дъблин.

Причината е, че селекцията на Иван Колев на 1 април излиза срещу Казахстан в първи мач от евроквалификациите. Ако Иванов отпътува за Астана, то това значи, че отпада за мача на мъжете с Кипър на стадион "Васил Левски".

БЛИЦ се свърза с Иван Колев, който коментира ситуацията около един от най-важните футболисти в състава си.

"Иван Иванов наистина е много ценен за младежкия тим. Не знам дали ще мога да го използвам срещу Казахстан. С приоритет е "А" тима. Радостен съм, че Иван е заслужил доверието на Станимир Стоилов. В това момче има много хляб, дано продължи да се развива по този начин", каза пред БЛИЦ Иван Колев, който не изключва възможността защитникът на ЦСКА да се присъедини към младежите след световната квалификация с Ейре.

"Неприятното е, че няма да мога да разчитам и на Павел Виданов, който все още е контузен. При положение, че и двамата са извън сметките ми, наистина става тежко. Аз обаче не искам да се оправдавам, защото наистина ще е жалко, ако от един или двама футболисти зависи играта на отбора ми", коментира още Колев.

Селекционерът събира избраниците си в понеделник в 12:00 часа пред стадион "Васил Левски". На 29 април младежките национали летят за Казахстан. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ