Литекс отпадна позорно от БАТЕ Борисов, след успеха си с 1:0 в Беларус. На своя терен “оранжевите” допуснаха срамна загуба с 0:4 след продължения и спират участието си в евротурнирите. По-рано през деня ЦСКА сътвори чудото и се класира за групите на Лига Европа след победа като гост на Динамо (Москва) с 2:1.

В редовеното време срещата в Ловеч завърши 0:1, като българите играха по-добре, но допуснаха гол три минути преди края на мача. По същият начин момчетата на Станимир Стоилов вкараха в първия мач пет минути преди края му.

През първото полувреме “оранжевите” създоха, но и пропуснаха няколко положения. В 15-ата минута Дока намери Кишишев, той пусна към Нифлор в наказателното поле, но французинът сгреши и подари топката на вратаря. Три по-късно Барт намери Сандриньо, който би несериозно.

Най-добрият в редиците на българския тим Дока финтира двама бранители, но ударът му бе избит в 24-ата минута. В 35-ата минута Сандриньо игра егоистично и вместо да потърси комбинация, прати топката в ръцете на Гутор. Малко преди края Том се освободи, но затвори ъгъла си и не отправи хубав удар.

Второто полувреме бе копие на първото. Литекс нападаше по-често. Дока, Нифлор и Том пропускаха. В 69-ата минута Голубович спаси вратата си, като се хвърли в краката на Нехайчик и му отне топката. Две по-късно Дока финтира двама, но би на сантиметри от гредата. След 80-ата минута БАТЕ натисна и стигна до гол. В 87-ата минута Сосновски се възползва от грешка на Голубович и вкара за 0:1. При този резултат завърши мача и равенството от двете срещи – 1:1 прати срещата в продължения.

В първото продължение гостите вкараха още два гола. В 95-ата минута Родионов направи 2:0, но останаха съмнения за засада при атаката. От трибуните започнаха да летят бутилки и се чуха викове “Оставка” към треньора Станимир Стоилов. В 99-ата минута Сосновски бе оставен непокрит при центриране от корнер и с мощен шут разстреля Голубович.

Във второто продължение Кишишев изчисти топката от голлинията в 113-ата минута. В 119-ата Скавиш получи добра топка, финтира Голубович и напраяви 4:0 в полза на своя тим.

По-рано през деня ЦСКА сътвори чудото в Москва и отстрани Динамо след 0:0 в София и 2:1 в руската столица. След кошмарно начало и гол на Кержаков в 10-ата минута, “армейците” изравниха чрез Спас Делев в 14-ата. В 55-ата Иван Иванов вкара гола на успокоението и прати отбора за втори път в груповата фаза на втория по сила турнир на УЕФА./БЛИЦ
 
Литекс - БАТЕ Борисов 0:4 по минути ТУК