Литекс спечели с минималното 1:0 срещу Чавдар (Етрополе) в контрола, която се игра на стадион “Колодрума” в Свиленград. Срещата беше 45 минути, част от мини-турнира между Литекс, Чавдар (Етрополе) и Свиленград. В първите 45 минути шампионите и домакините от Свиленград направиха 0:0.

Светослав Тодоров реализира единственото попадение за Литекс срещу тима от Етрополе. Христо Стоичков заложи на втори състав, различен от този, който игра срещу Свиленград. В единадесеторката бяха новите попълнения Кирил Динчев и Васил Божиков, които играха в защита. В нападение действаше младокът от Бдин (Видин) Борислав Борисов.

В 11-ата минута Светослав Тодоров имаше шанс да стреля към вратата, но защитник на Чавдар (Етрополе) се намеси решително. В 32-ата минута Сандриньо изведе отдясно Мирасема, той стигна до границата на наказателното поле, откъдето отправи удар. Вратарят на Чавдар отрази, но топката попадна в Светльо Тодоров, който откри резултата в полза на Литекс. Само шест минути след това отново нападателят можеше да реализира, но не успя да преодолее стража на етрополци. В 42-ата минута отново младият вратар на Чавдар Орлинов се намеси добре. Той отрази удар от около 15 минути на Тиаго Мирасема, който получи пас от Сандриньо.

Литекс: 30.Евгени Александров, 2. Кирил Динчев, 4. Васил Божиков, 6. Максим Жос, 22. Пламен Николов, 9. Светльо Тодоров, 11. Тиаго Мирасема, 90.Борислав Борисов, 10. Алехандро Сандриньо, 16. Страхил Попов, 19. Румен Руменов