Христо Стоичков записа първата си издънка като треньор на Литекс, след като "оранжевите" завършиха 0:0 срещу Свиленград на "Колодрума". Приятелският мач беше 45 минути и е част от блиц-турнира, в който участва и Чавдар (Етрополе). Както е известно, вчера Литекс разби с убедителното 6:0 Хеброс (Харманли) в първата си проверка, която беше неофициален дебют на Ицо. Днес обаче избраниците му не можаха да поразят вратата на Свиленград. "Южняците" заемат 5-ото място на полусезона в Югоизточната "В" група.

В срещата със Свиленград Стоичков заложи на почти всичките си титуляри. Сред стартовите единадесет личаха имената на новите попълнения - Томи Костадинов, Армандо Ваюши и Марсело Никасио. Последният се отчете с няколко сериозни пропуска. В 42-ата минута бразилецът беше заменен принудително от пристигналия от Бдин (Видин) младок Борислав Борисов. Малко преди това Никасио получи контузия в левия глезен и не успя да довърши мача.

Първата опасност пред една от двете врати дойде в 17-ата минута. Христо Янев центрира отдясно в наказателното поле, където Томи Костадинов не успя да нанесе точен удар. Секунди след това Момчил Цветанов стреля в аут от дъгата на наказателното поле.

В 25-ата минута "оранжевите" организираха отлична контраатака. Янев подаде на Никасио, който изведе Ваюши в удобна позиция, но албанецът не успя да овладее добре топката и да реализира.

В 26-ата Вранчев от състава на домакините сгреши, Никасио се озова в чиста позиция в наказателното поле на Свиленград, но шутът му излезе в аут. В 35-ата нападателят на "южняците" Цеков проби през центъра и секунди преди да изскочи в чиста позиция беше спрян пред наказателното поле на Литекс.

До изтичането на 45-те минути пропуски за гостите от Ловеч направиха още Момчил Цветанов и Николай Бодуров. Сега на Литекс предстои още един 45-минутен мач - срещу Чавдар (Етрополе).

Съставът на Литекс: 1.Илко Пиргов, 18.Илия Миланов, 5.Итуа Онанга, 33.Николай Бодуров, 3.Петър Занев, 7.Христо Янев, 15.Томислав Костадинов, 21.Александър Цветков, 27.Момчил Цветанов, 99.Марсело Никасио (42-24.Борислав Борисов), 14.Армандо Ваюши