Дербито между “Левски” и Литекс (2:0) вчера на стадион “Георги Аспарухов” не мина и без инциденти. Десетина минути преди края на двубоя фенове на домакините нападнаха шефове на гостите от Ловеч. Привържениците налетяха на президента Величко Дихонов, главния мениджър Стойчо Стоилов и още хора от делегацията на гостите в ложата на “Герена”. Бързата намеса на полицията предотврати по-голям скандал и евентуално физически контакт.

Това не е първа изцепка на домакините от “Левски” в официалната ложа. През есента на 2009 година фенове на “сините” отново нападнаха официалните лица от Ловеч, след което тимът от “Герена” бе наказан с един мач лишаване от домакинство.

Ето какво пише в сайта на Литекс”:
“Дивите балкански страсти у феновете на “Левски” отново пламнаха в края на дербито с Литекс. Подивели лумпени псуваха, ругаха и клеха Стойчо Стоилов, Величко Дихонов, Трифон Попов и останалите от гостуващата делегация. Добре, че беше стъклената предпазна стена, която спаси VIP делегацията на шампионите. Само няколко пакетчета семки и 2-3 монети успяха да стигнат до шефовете на Литекс. Бързата реакция на полицията и стюардите на “Герена” предотврати по-сериозни инциденти. За да избегнат разрастване на екшъна след последния съдийски сигнал, полицейски шеф помоли Стоилов, Дихонов и Попов да напуснат стадиона през сектор "В".

Просташкото държание на феновете в сектор "А" направо шашардиса един от шефовете на Динамо (Киев), който заедно с Мирчо Димитров побърза да си тръгне в 85-ата минута, за да не отнесе някой шамар. Куп обиди отнесоха националният селекционер Лотар Матеус, както и треньорът на ЦСКА Милен Радуканов, който имаше неблагоразумието на дойде на стадиона. Делегацията на Литекс имаше същите проблеми и при гостуването на Герена миналия сезон (2:2).”