Президентът на Литекс Трифон Попов се съгласи мачовете между “оранжевите” и “Левски” през пролетта – за Купата на България и за първенство, да се ръководят от чуждестранни рефери.
 
Преди дни Тодор Батков обяви, че “сините” няма да излязат срещу шампионите, ако двубоите бъдат ръководени от български арбитри. Батков бе в студиото на bTV, когато бе телефона бе включен Попов и президентът на Литекс даде съгласието си. Той обяви, че приема предложението, за да не се създава напрежение в българския футбол.
 
Между двамата имаше закачка. Трифон Попов нарече собственика на “Левски” “голям началник”. Батков отговори, че е обикновен човек, който си плаща данъците и строи църкви и няма претенции за голям началник, за какъвто се смята почетният президент на Литекс Гриша Ганчев.
“За да има мир и любов в България, ние сме съгласни с искането на “Левски”. За мен и Гриша Ганчев няма проблем мачовете ни с Левски да бъдат ръководени от чужди съдии. Щом това е проблемът на “Левски”. Лично аз мисля, че българските съдии са не по-лоши от чуждите", заяви Попов.
 
"Проблемът е, че в момента Литекс е на първо място. Ако на върха беше “Левски”, със сигурност нямаше да има подобен проблем. Всички обвинения към нас са от завист", добави президентът на “оранжевите”.
 
"Аз не съм съдник да кажа дали се уреждат мачове или не. Слуховете са, че може да има такива случаи и според мен действително има. Вече обаче е много трудно, почти всички отбори са в криза и много трудно могат да имат бюджети за купуване на мачове и съдии”, допълни Попов.
 
Самият Батков заяви, че при ръководенето на мачовете от родното първенство "очевидно има голям субективизъм", но не назова конкретни имена на хора, които действат под натиск или които упражняват такъв./БЛИЦ