Собственикът на “Левски” Тодор Батков заплаши с бойкот мачовете срещу Литекс през пролетта. Адвокатът е категоричен и настоява чужда съдийска тройка да ръководи двата мача – за първенство и 1/4-финала за Купата на България.

“Мисля, че няма феърплей у нас. Има лица, които гравитират около футбола, съдии, комисии, в посока толериране на клуба от Ловеч и дискриминиране на останалите. Аз отсега заявявам, че за двете дербита с Литекс ще искам чужди съдии. Нека да видим какво ще стане тогава в България. “Левски” няма да играе пред български съдии през пролетта. Искам чужди рефери, иначе няма да играем”, заяви Тодор Батков пред БНТ.

“Има голяма вероятност да продадем Дембеле. Той има договор и клауза, според която не мога да го задържа. Притеснявам се, че след фурора, който направи през есента, много добрата игра и 26 гола, при предстоящите ни мачове няма да има достатъчно мотивация. Той е прекрасно момче, добър спортист, раздава се на тренировки и мачове, но в България моралните ценности са на много ниско ниво и едва ли не на всеки ъгъл се предлагат разни услуги. Страх ме е да не тръгне по тази наклонена плоскост. Ако се стигне до продажба на Дембеле, ние имаме готов вариант за негов заместник, така че “Левски” няма да бъде отслабен. Ако се осъществи трансфер на Дембеле, няма да пипаме останалите от титулярния състав”, допълни босът на “сините”.

"Георги Петков почти сигурно ще бъде трансфериран, а Цветан Димитров е пратен в Калиакра (Каварна). На първата ни тренировка следващата година вратарите в "Левски" ще бъдат трима. Засега няма да взимаме играчи от Черноморец, но има две доста интересни имена", завърши Батков./БЛИЦ