Литекс продаде още един футболист в рамките на няколко часа. След трансфера на Данило Асприля в Ал Аин "оранжевите" се разделиха и със Страхил Попов. Защитникът подписа с турския Касъмпаша и вече позира пред местните медии. Договорът му е за 1,5 години с опция за удължаване с още една.

Страхил Попов е роден на 31 август 1990 година и е юноша на Пирин (Благоевград). След това играе за Македонска слава, както и за частната школа на Ивайло Андонов - Пирин 2001. От 2008 година е в Литекс, като минава под наем през Локомотив (Мездра) и Монтана. През сезон 2010/11 се завръща в Литекс. Вече дебютира и за мъжкия национален отбор.

Новият отбор на Страхил Попов - Касъмпаша, се представи изключително успешно до момента в турското първенство. Тимът е на четвърто място с 30 точки, колкото има третият Галатасарай. Треньор на тима е Риза Чалимбай, а голмайстор е швейцарецът Ерен Дердиок, който изкара доста години в Леверкузен.

В Касъмпаша играе още един българин и бивш футболист на Литекс - Васил Божиков. Той се превърна в твърд титуляр отляво в защитата на тима, но пропусна последния мач заради наказание за получен червен картон.