Данило Асприля официално е футболист на Ал Аин от ОАЕ. Новият клуб на колумбиеца го представи на специална пресконференция. Бившата звезда на Литекс подписа с арабите договор за 2,5 години.

Асприля бе представен заедно с треньора Златко Далич, който е хърватин. Най-добрият нападател в нашата „А” група ще замени бившата звезда на Ливърпул Раян Бабел, който бе освободен от клуба заради слаба форма.

"Знам, че клубът винаги има високи цели и аз ще покажа най-доброто от себе си, за да оправдая трансфера. Постигнах много с Литекс в България и сега е време за ново предизвикателство", заяви щастливият Асприля.

Очаква се той да дебютира още в петък в мача срещу Ал Дафра. Стана ясно, че колумбиецът е отказал оферти от Ал Ахли (Саудитска Арабия) и няколко отбора от Европа.

Ал Аин е най-успешният клуб в Обединените арабски емирства. Тимът има общо 58 трофея, от които 12 шампионски титли. В момента е лидер в класирането с 34 точки след 13 изиграни кръга. Най-известното име в състава е Емануел Еменике. Нигерийският нападател е играл за отборите на Спартак Москва и Фенербахче.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016