Литекс с лекота елиминира Пирин (Гоце Делчев), след като победи третодивизионния съперник и на реванша, който беше изтеглен за днес след взаимно съгласие на двата клуба. Избраниците на Красимир Балъков се наложиха с категоричното 4:0 на терена на неврокопчани и с общ резултат 7:1 станаха първият 1/4-финалите за Купата на България. Младоците Никола Колев и Георги Минчев блеснаха на реванша. Първият реализира 2 гола, а Минчев вкара четвъртото попадение. Иначе още в началните минути за гостите от Ловеч отбеляза Уилмар Джордан.

"Оранжевите" тотално прегазиха съперника и само блестящите намеси на вратара Костадин Янев предотвратиха загубата на домакините с още по-голям резултат.

За гостуването в Гоце Делчев Балъков не можеше да разчита на трима национали – Страхил Попов, Армандо Ваюши и Кирил Десподов, както и на контузения Петрус Бумал. На вратата той гласува доверие на младока Александър Конов, а на бековете се появиха Илия Миланов и Иван Горанов, а в центъра на халфовата линия заигра Антон Недялков. В предни позиции пък титуляри започнаха Джордан и Асприля, подпомагани от младоците Кристиян Малинов и Румен Руменов.

Още в 9-ата минута ловчалии поведоха в резултата. След корнер топката попадна при Джордан и колумбиецът я насочи в мрежата за 0:1. В 31-ата гостите удвоиха. Пробив и прецизен пас на Илия Миланов отдясно завършиха с попадение отблизо на Никола Колев - 0:2. Малко по-късно Джордан изведе отлично Малинов, но вратарят се намеси навреме и предотврати нов гол. В 56-ата минута добра намеса на стража Янев не позволи на "оранжевите" да увеличат преднината си след пробив на Руменов. В следващата атака пък Джордан излъга противник в наказателното поле на Пирин, но се забави и от малък ъгъл би покрай вратата. В 63-ата  при изпълнение на корнер, Асприля свали към Илия Миланов, но Янев сигурно улови.

Вратарят на Пирин определено имаше ден и в рамките на половин минута спаси нови две 100%-ви ситуации на излезлия очи в очи срещу него Данило Асприля. В 73-ата авансът на Литекс стана класически. Халфът Никола Колев напредна и с удар извън наказателното поле вкара втория си гол - 0:3.

До края "оранжевите" не спряха да атакуват и в 80-ата минута взаимодействие на влезлите като резерви ловешки нападатели доведете нещата до 0:4. Милчо Ангелов напредна и подаде на Георги Минчев, който не сбърка. Иван Горанов пък за малко не вкара уникален гол от фал от 40 метра, но за пореден път Янев прояви блестящ рефлекс. В 85-ата минута той спаси с плонж и чисто положение на Минчев и така срещата завърши 4:0 за Литекс.

Пирин (Гоце Делчев) - Литекс 0:4
0:1 Уилмар Джордан (9), 0:2 Никола Колев (31), 0:3 Никола Колев (73), 0:4 Георги Минчев (80)

Пирин (ГД): 33.Костадин Янев, 30.Иван Спахиев, 14.Георги Самокишев, 26.Ибраим Мехремски (61-Борис Боянчев), 23.Мурат Ибраим, 13.Зафир Катунчев, 18.Румен Лапантов, 22.Мариян Ловков, 24.Живко Грозданов (77-Алиш Кальонски), 25.Радослав Моллов, 11.Благой Пасков (70-Мартин Газиев)
Треньор: Йордан Боздански

Литекс: 12.Александър Конов, 23.Иван Горанов, 13.Васил Божиков, 3.Антон Недялков, 18.Илия Миланов, 6.Джаксън Менди, 88.Никола Колев, 19.Румен Руменов, 15.Кристиян Малинов (66-Александър Цветков, 70.Данило Асприля (66-Милчо Ангелов), 9.Уилмар Джордан (75-Георги Минчев)
Треньор: Красимир Балъков

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите