Литекс официално бе обявен за победител в турнира „COPA X 2016″, провел се на испанските спортни комплекси “Ла Манга Клуб“ и „Пинатар Арена“. В тазгодишното издание на надпреварата участваха 10 отбора. За да има равнопоставеност сред тях, регламентът зачиташе резултатите само в първите три срещи на всек итим. По този начин "оранжевите" натрупаха 9 точки, спечелени в три последователни победи - срещу Од Гренланд с 2:0, Стрьмгодсет с 1:0 и Динамо Загреб с 3:1. Равенството с Волеренга не бе включено в статистиката за класиране.

Соченият за фаворит - украинският колос Шахтьор, също се беше устремил към върха, но направи изненадващо нулево равенство с датския Рандерс и остана на 2-ро място със 7 точки. Трети се нареди норвежкият вицешампион Стрьомгодсет с 6 точки.

Нападателят на Литекс Милчо Ангелов пък оглави голмайсторската листа в турнира. Той отбеляза три попадения -две на Од Гренланд и едно на хърватския Динамо.

Организаторите на турнира вече са се свързали с ръководството на Литекс, за да уточнят начина, по който ще получат купата. Както е известно, след лагера в Ла Манга, ловчанлии акостираха  в околностите на Марбея, където ще завършат подготовката си на испанска земя.

Литекс играе днес от 18.00 часа българско време на главния терен на „Marbella Football Centre“ срещу руския гранд Спартак Москва с Ивелин Попов.