Литекс ще избегне един от еврокошмарите си – БАТЕ Борисов. “Оранжевите” чакат жребия за Третия предварителен кръг в Шампионската лига, който е в петък (15 юли) от 13:00 часа българско време. Първо обаче родният шампион трябва да отстрани черногорския си съперник от Втория предварителен кръг Могрен (Будва). В първия мач Литекс победи с 2:1 в Подгорица и наглед ще има протоколен реванш на 19 юли в Ловеч.

Ловешкият тим със сигурност попада в урната на непоставените отбори при утрешния жребий. Евентуалните съперници на тима са - Макаби (Хайфа), Динамо (Загреб), ФК Копенхаген, АПОЕЛ (Кипър) или Висла (Краков). Във Висла е българинът Цветан Генков. Литекс вече игра с полския тим контрола през лятото и загуби с 1:2, като Генков реализира едно от попаденията. Въпросните пет отбора, които са потенциални съперници на Литекс, също трябва да изиграят реваншите си от Втория предварителен кръг. На всички обаче предстоят почти протоколни втори мачове, тъй като постигнаха убедителни победи в първия двубой. Дори обаче и да отпаднат, на тяхно място сред поставените отива отстранилият ги тим, а не някой от непоставените.

В другия поток при жребия сред поставените са БАТЕ Борисов (Беларус), Рейнджърс, Партизан, Розенборг и Щурм (Грац), но Литекс няма да се срещне с тях.

ГРУПА 1
Поставени
Рейнджърс
Партизан/Шкендия
БАТЕ Борисов/Линфийлд
Розенборг/Брейдаблик
Щурм (Грац)/Видеотон

Непоставени
Генк
ХИК
Екранас
Малмьо
Шамрок

ГРУПА 2
Поставени
ФК Копенхаген (Дания)
Макаби (Хайфа)/Борац Баня Лука (БиХ)
Динамо (Загреб)/Нефтчи (Баку)
АПОЕЛ (Никозия)/Скендербеу (Албания)
Висла (Краков)/Сконто (Латвия)

Непоставени
ЛИТЕКС/Могрен (Будва)
Слован (Братислава)/Тобол
Слован Братислава/Тобол
Марибор/Дюделанж
ХИК Хелзинки/Бангор Сити
Шамрок Роувърс /Флора Талин